Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NOVI DETALJI O ATENTATU U DALASU I ODNOSU DŽONA F. I ŽAKLINE KENEDI

Džeki ljubila noge mrtvog muža!

Autor: Ekipa Alo! | 04.11.2013 - 07:45:00h | Komentara: 1

“Volim te, Džek, volim te”, govorila je Džeki Kenedi smrtno ranjenom suprugu Džonu Ficdžeraldu Kenediju na zadnjem sedištu automobila nakona atentata u Dalasu, a kada je proglašena njegova smrt ljubila mu je stopala, dok je na sebi imala krvlju isprskan „Šanelov“ kostim, koji je odbila da presvuče.

JFK je ubijen 22. novembra 1963. u Dalasu

JFK je ubijen 22. novembra 1963. u Dalasu | Foto: Reuters

Ovo su samo neki od novih detalja iz knjige Kristofera Andersona „Pet dragocenih dana“ o poslednjim danima života Džona i godini najveće ljubavi tog para.


Anderson je u knjizi otkrivo i do sada nepoznate detalje o danu Kenedijevog ubistva. Među njima je i taj da je Džeki držala muževljevu krvavu glavu, ne bi li sprečila da mu iscuri mozak, i penjala se po automobilu da pokupi deo lobanje koji je razneo hitac.

Tajni agent je  nakon hica morao da gurne Žaklinu nazad na sedište

Tajni agent je nakon hica morao da gurne Žaklinu nazad na sedište | Foto: AP

Knjiga s novim detaljima o poslednjoj godini zajedničkog života Džona Ficdžeralda i Džeki Kenedi otkriva i stvari koje su ostale nepoznate nakon atentata 22. novembra 1963. u Dalasu, poput toga da je u trenutku atentata Džeki gledala u Džonovo lice, baš u momentu kada ga je pogodio hitac. Ta scena proganjala ju je do kraja života.


- Izgledao je zbunjeno, kao da je imao glavobolju - rekla je kasnije Džeki, a Anderson dodaje i da je ona, kao na usporenom snimku, gledala kako se njegova glava raspada nakon pogotka.

Kenedijevi neposredno pre atentata

Kenedijevi neposredno pre atentata | Foto: AP

- Mogla sam da vidim kako lete parčići njegove lobanje. Videla sam savršeno čisto parče kako se odvaja od njegove glave. A onda je on pao u moje krilo - rekla je Džeki, koja je svog dragog dozivala: “Džek! Džek! Džek! Možeš li da me čuješ?”. Njegove plave oči bile su širom otvorene i nepokretne, rekla je tada Džeki, koja je odbila da napusti operacionu salu i ostala je uz supruga dok su lekari pokušavali da mu spasu život.


Li Harvi Osvald

Li Harvi Osvald

- Neću da izađem! On je moj muž! Njegova krv, njegov mozak, svuda su po meni - rekla je Džeki doktorima. A kada je proglašena njegova smrt i kada su joj to rekli, nije bila sposobna da priča. Samo je kratko prozborila: “Znam”. Potom ga je mrtvog ljubila od stopala do usana. Doktori koji su bili pristuni rekli su da je to bila najdirljivija scena koju su videli u životu. Džeki je odbila i da skine krvavu odeću, rekavši: “Želim da vide šta su uradili”.

Udovica Osvlada odbila tri miliona dolara za intervju!


Marina Osvald Porter (72), odbila je ponudu od tri miliona dolara da za 50. godišnjicu atentata u Dalasu da intervju o životu sa Li Harvijem Osvaldom, atentatorom na Kenedija! Štaviše, iako se u međuvremenu preudala, ova rođena Ruskinja se i dalje plaši da će je zbog greha prvog muža ubiti CIA.
Kako su rekle njene komšije, Marina danas živi krajnje povučeno i udata je za bivšeg vozača dreg trka Keneta Portera, a ubeđena je da Li Harvi nije mogao sam da ubije Kenedija, već da je u pitanju zavera u kojoj su učestvovali CIA i mafija. Od medija beži jer se plaši da bi podsećanje na to da postoji moglo da bude okidač za njeno ubistvo. Zbog toga je odbila i ponudu od tri miliona dolara da ispriča sve što zna o atentatu na Kenedija.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 04.11.2013 12:20h

    Jadna knjiga...autora interesuje SAMO zarada..Svaki normalan stvor u slicnoj situaciji/atentat/ verovatno bi se ponasao isto,kada se to desi osobi koju voli.../iako je njihov odnos bio specifican..zbog njegove bolesti i seksualnih afera/ KO JE I ZASTO UBIO KENEDIJA..To je pitanje od 100 miliona dolara,a ne ovaj srceparajuci,tragicni ljubic.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP