Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MA DA LI JE MOGUĆE?!

Džordž Buš popularniji od Baraka Obame!

Autor: Beta | 03.06.2015 - 16:32:00h | Komentara: 0

Bivši predsednik Džordž Buš, na vlasti od 2001. do 2009, popularniji je među Amerikancima nego aktuelni stanar Bele kuće i njegov naslednik Barak Obama, pokazuje danas objavljena anketa.

Džordž Buš i Barak Obama

Ruka ruci: Džordž Buš i Barak Obama | Foto: Profimedia

Prema anketi koju je objavio Si-En-En/Ou-Ar-Si (CNN/ORC), 52 odsto ispitanika ima pozitivno mišljenje o bivšem republikanskom predsedniku prema 49 odsto za sadašnjeg predsednika, demokratu Baraka Obamu.

Udaljenost sa vlasti i relativno diskretno prisustvo u medijima izgleda da čini dobro, navodi agencija Frans pres. Ovo je prvi put za deset godina od kada Džordž Buš mlađi, koji je napustio Belu kuću u januaru 2009. sa slabom popularnošću prema anketama, ima više onih koji o njemu ima pozitivno mišljenje nego onih koji ga negativno gledaju (52 prema 43 odsto) pokazuje ta anketa. Od pet poslednjih predsednika SAD, dvojica se jasno ističu -  Džordž Buš stariji,  na vlasti od 1989. do 1993. i Bil Klinton (od 1993. 2001), obojica imaju po 64 odsto pozitivnih glasova. Ovi podaci imaju posebnu težinu sa približavanjem predsedničkih izbora 2016. godine na kojima se očekuje da će te dve porodice ponovo igrati glavne uloge.
Hilari Klinton, supruga Bila Klintona, veliki je favorit za presedničkog kandidata u demokratskom bloku, a Džeb Buš, brat Dordža Buša mlađeg i sin Džordža Buša starijeg, ne krije nameru da se uključi u borbu za republikansku nominaciju za predsedničkog kandidata, mada to nije još zvanično objavio. Anketa je obavljena telefonom o d 29. do 31. maja na reprezentativnom uzorku od 1.025 Amerikanaca.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP