Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MAKSIMALNE MERE BEZBEDNOSTI NA JUGU RUSIJE

Eksploziv u pasti za zube pretnja za Soči!

Autor: | 07.02.2014 - 07:15:00h | Komentara: 1

Dan uoči svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, koje je zakazano za danas, američko ministarstvo unutrašnje bezbednosti je izdalo alarmantno upozorenje avio-kompanijama da bi teroristi mogli da u pastama za zube prošvercuju komponente neophodne za pravljenje bombi!

Domaćin najvećeg sportskog takmičenja u istoriji Rusije: Vladimir Putin

Domaćin najvećeg sportskog takmičenja u istoriji Rusije: Vladimir Putin | Foto: Reuters

“Službenici avio-kompanija i aerodroma su upozoreni da obrate pažnju na pastu za zube, jer je ministarstvo dobilo obaveštajne informacije koje ukazuju na mogućnost sakrivanja sastojaka za eksploziv u njima”, izjavio je jedan neimenovani američki obaveštajac.


Pretres i policija na  svakom koraku u Sočiju

Pretres i policija na svakom koraku u Sočiju | Foto: AP

On je odbio da saopšti da li postoji konkretna opasnost od terorističkog napada ili su u pitanju samo indikacije da bi teroristi mogli da izvrše napade tokom takmičenja u Sočiju. Drugi neimenovani američki zvaničnik je izjavio da su ruske vlasti obaveštene o mogućoj opasnosti. On je rekao da je upozorenje izdato posle hapšenja dve Čečenke u Francuskoj. Islamski teroristi su u januaru objavili snimak u kome na ruskom jeziku upozoravaju predsednika Vladimira Putina da će mu, ako ZOI budu održane, dati “poklon za nevine muslimane čija je krv prolivana širom sveta”. Snimak je objavljen posle dva samoubilačka bombaška napada u Volgogradu u kome su poginule 34, a ranjeno preko 50 osoba.


Rusija je pozvala sve strane u oružanim konfliktima u svetu da proglase olimpijsko primirje povodom ZIO. Ministarstvo spoljnih poslova u Kremlju je saopštilo da proglašenje olimpijskog primirja ima istorijske korene i da ono potiče od olimpijske ideje stare Grčke, kada su svi ratovi i konflikti zaustavljani za vreme trajanja igara.

Putin dočekuje prijatelje!

Ruski predsednik Vladimir Putin dočekaće na otvaranju ZOI u Sočiju više desetina svetskih lidera, ali će šefovi velikih zapadnih država biti odsutni. Najavljen je dolazak Ban Ki Muna, genseka UN, Sji Đinpinga, predsednika Kine, premijera Italije, Japana, Turske, Holandije... Srbiju će na otvaranju predstavljati predsednik Tomislav Nikolić. Lideri SAD, Francuske i Velike Britanije neće biti na otvaranju takmičenja.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 07.02.2014 11:21h

    Pa mislim stvarno STA HOCE TE BUDALE TERORISTI...Zbog svakojake zatucanosti i indoktriniranosti da izginu celi narodi,da im se zatre i seme i pleme...mislim njihovo...Ako i ima sukoba UVEK,ZA VREME TRAJANJA OLIMPIJSKIH IGARA/NE OLIMPIJADE,TO JE VREME IZMEDJU IGARA,A TO NISU REKLI NASEM PREDSEDNIKU PA JE ISPAO../ ONI SE PREKIDAJU. Ovako ako NEDAJ BOZE bude neko granje..ceo svet ce da se ujedini i da resi to sa tim narodima koji se tako budalasto i po zivot opsano ponasaju

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP