Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TERORIZAM U MAKEDONIJI

Ekspres: U incidentima u Kumanovu ima i građana sa Kosova

Autor: Tanjug | 09.05.2015 - 17:13:00h | Komentara: 0

Taj list je kratko objavio, pozivajući se na svoje izvore, da u tom gradu ima i građana sa Kosova, koji su uključeni u oružanim incidentima u Kumanovu.

Kako javljaju prištinski mediji, pokret Samoopredeljenje je zatražilo od zvanične Prištine i Tirane da reaguju i da zaustave, kako su naveli, "diktatora" Nikolu Gruevskog, premijera Makedonije.

Oružani sukobi u Makedoniji, Kumanovo / FOTO: Jutjub printskrin

Oružani sukobi u Makedoniji, Kumanovo / FOTO: Jutjub printskrin

 Potpresednica skupštine Kosova iz ovog pokreta, Aida Derguti je rekla da su ujutru "napadnuti Albanci u Makedoniji, kao nekada, kada je srpska policija je napala Albance na Kosovu" i poručila makednoskim vlastima.
"Nemojte da nas terate da sedam miliona Albanaca, krenemo praznih ruku i da ne bude više te države", poručila je Dergutijeva.
I bivši šef tajne kosovske službe poznate kao SIK, predsednik skupštine Kosova Kadri Veseli je na fejsbuku napisao da veruje da institucije i država Makedonija imaju volju i kapacitete da političke probleme i eventualne etničke tenzije tretiraju razumno i demokratskim sredstvima.
Ministarstvo inostranih poslova Kosova ranije je danas, povodom upada naoružanih ljudi u Kumanovo i akcije makedonske policije, osudilo pokušaje destabilizacije Makedonije i apelovalo na uzdržanost od nasilja u toj zemlji.
"Kosovo oštro osuđuje ugrožavanje reda i bezbednosti od strane bilo kojeg pojedinca ili grupe sa ciljem destabilizacije Makedonije. MIP ujedno apeluje kod svih strana da se uzdrže od nasilja i da nađu rešenje putem političkog dijaloga u okviru institucija Makedonije i Ohridskog sporazuma koji garantuje integritet Makedonije i ispunjavanje prava zajednica", navodi se u saopštenju.
Makedonsko Ministarstvo unutrasnjih poslova prethodno je saopštilo da je u Kumanovu danas došlo do obračuna pripadnika policije sa naoružanom terorističkom grupom, koja je došla iz jedne susedne zemlje i koja je imala za cilj da napadne državne institucije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP