Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TOTALNI PAKAO!

Ekstremisti Islamske države objavili snimak uličnih borbi unutar Kobanea (VIDEO)

Autor: Blic | 11.10.2014 - 19:35:00h | Komentara: 0

Ekstremistička organizacija Islamska država objavila je propagandni video klip na kojem se vide džihadisti kako pucaju na opkoljenji kurdski grad Kobane u Siriji na samoj granici sa Turskom. Snimak se pojavio nakon vesti da su kurdski borci uz pomoć američke i arapske avijacije uspeli da islamiste potisnu na rub ovog grada, iako su već bili ušli u njega. U borbama je do sada stradalo 500 ljudi.

Na uznemirujućem snimku vide se džihadisti u pohodu na Kobane, a koliko je Islamskoj državi stalo da javnosti da do znanja da ipak pobeđuje u ovom okršaju svedoči i to što je klip snimljen prilično profesionalno.

Borbe u Kobaniju

Borbe u Kobaniju | Foto: AP

U jednoj od scena vidi se islamista sa crnom maskom na glavi kako gađa zgradu iz ručnog bacača, a već u sledećoj su prikazani islamisti kako nesmetano prolaze kroz veliku rupu koju su probili u odbrambenom zidu.
U drugim scenama borci Islamske države pucaju iz raznog naoružanja na nezabeležene mete, a tu je i scena u kojoj grupa od desetak džihadista tumara pustom ulicom Kobanija.
Ismet Šeik Hasan, kurdski zvaničnik, izjavio je da su borbe u tom gradu danas koncentrisane na južne i istočne delove Kobanija. On je situaciju opisao kao izuzetno tešku.
"Dejli mejl" prenosi i reči Ramija Abdurahmana, direktora Sirijske opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji, koji tvrdi da se kurdski borci žestoko odupiru napadačima, ali ih je manje u odnosu na snage islamista. Iako je tako, Kurdi već više od tri nedelej uspavaju da brane Kobani od džihadista, ali je pitanje koliko još mogu da izdrže.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP