Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NALJUTIO SE

ERDOGAN: Više ne pričam sa Obamom!

Autor: Tanjug | 22.07.2014 - 13:08:00h | Komentara: 0

Vlasti u Ankari, koje su otvoreno stale na stranu sirijskih pobunjenika, a protiv predsednika Sirije Bašara Asada, osetile su se izdanima kad je Vašington odustao od vojne akcije protiv Damaska.

Otima Kosovo:  Erdogan

Redžep Taip Erdogan | Foto: Reuters

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je prestao da priča telefonom sa američkim predsednikom Barakom Obamom, što ukazuje na sve veće tenzije između zvanične Ankare i Vašingtona zbog konflikata u Siriji i pojasu Gaze.
Vlasti u Ankari, koje su otvoreno stale na stranu sirijskih pobunjenika, a protiv predsednika Sirije Bašara Asada, osetile su se izdanima kad je Vašington odustao od vojne akcije protiv Damaska u septembru prošle godine, prenela je agencija AFP.
- Ranije sam ga (Obamu) zvao direktno telefonom. Pošto ne mogu da dobijem očekivane rezultate kad je reč o Siriji, sada međusobno razgovaraju naši (američki i turski) šefovi diplomatija – istakao je Erdogan sinoć u intervjuu televizijskoj stanici ATV.

Barak Obama

Barak Obama | Foto: printskrin Jutjub

- Ali sa Džozefom Bajdenom razgovaram. On zove mene i ja njega – rekao je turski premijer i dodao: “U tom procesu očekujem pravdu. Ne mogu da shvatim da se tako ponaša neko ko se javno zalaže za pravdu”.
Poslednji telefonski razgovor Erdogan i Obama imali su 20. februara, posle kojeg je Bela kuća objavila saopštenje u kojem je turskog premijera optužila da je javnosti pogrešno predstavio sadržaj razgovora.
Jaz između Turske i SAD je sve veći i zato što je Erdogan otvoreno kritikovao ofanzivu Izraela na pojas Gaze, pa je čak Tel Aviv optužio da sprovodi “državni terorizam i genocid” nad Palestincima, a Belu kuću je kritikovao zato što brani “disproporcionalno snažne mere” Izraela.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP