Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OTVORENO

Erdogan: Zapad glumi prijatelja muslimana, a želi nam smrt

Autor: Tanjug | 28.11.2014 - 20:16:00h | Komentara: 1

Muslimanske zemlje su sposobne da same reše svoje probleme, a iako izgleda da nam nudi pomoć, Zapad zapravo izvlači korist iz konflikata na Bliskom istoku, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

"Otvoreno ću to reći, stranci vole naftu, zlato, dijamante i jeftinu radnu snagu islamskog sveta. Oni vole konflikte, borbe i svađe na Bliskom istoku. Verujte mi, oni nas ne vole", rekao je Erdogan.

Redžep Tajip Erdogan, novi predsednik Turske

Redžep Tajip Erdogan | Foto: Profimedia

 
"Oni izgledaju kao prijatelji, ali nam žele smrt i vole da vide kako naša deca umiru", istakao je turski predsednik tokom govora u Istanbulu.

Erdogan je pozvao islamske zemlje da se ujedine kako bi rešile "najveću humanitarnu i političku krizu u svojoj istoriji".

"Jedini uslovi da prevladamo krizu islamskog sveta su jedinstvo, solidarnost i ujedinjenje. Verujte mi, možemo da rešimo svaki problem sve dok smo ujedinjeni", rekao je predsednik Turske, dodajući da ne treba računati na pomoć od Zapada.

Odnosi između Turske i SAD su u poslednje vreme zategnuti po pitanju američke intervencije protiv džihadista iz Islamske grupe. Vašington insistira da Ankara uzme aktivnije učešće u toj borbi, što turske vlasti ne žele, dok istovremeno od američkih vlasti traže podršku u svrgavanju sirijskog predsednika Bašara Asada.
Poslednji komentari
  • poznavalac Vreme: 29.11.2014 13:37h

    Gospodine Erdogan, taj isti Zapad koga napadate vam je davao silne novce za razvoj privrede i naoruzanja.Sada ste jaka ekonomija i jos jaca vojska, sigurno jaka koliko i vojske najjacih clanica NATO pakta.To vam nije smetalo a sada kada vam ponesto uskracuju jer ste se osilili, onda kazete da mrze muslimane.Ko je stvorio Al Kaidu? Ko stoji iza svih teroristickih akata koje izvrsavaju muslimani svuda po svetu? Pa taj isti Zapad! Mislite da smo mi neobavesteni ili glupi pa da vam verujemo!A mozda ste se sa njima dogovorili da ovako postupate jer iza toga stoji njihov neki interes.Niko vam ovde ne veruje kao ni njima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP