Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PRITISAK

EU usvojila široke ekonomske sankcije protiv Rusije!

Autor: Tanjug, Srna | 29.07.2014 - 19:20:00h | Komentara: 0

Evropska unija usvojila je danas široke ekonomske sankcije protiv Rusije, u nadi da će primorati Moskvu da promeni politiku kad je reč o Ukrajini, saopštili su izvori EU.

Nove mere prevazilaze mere zamrzavanja sredstava i zabrane viza koje su dosad uvedene i nameću ograničenja u finansijskom, vojnom i energetskom sektoru kako bi Rusija platila veću cenu kontinuirane intervencije i podrške koju pruža proruskim aktivistima u Ukrajini, prenosi AFP.

Evropska Unija Među novim merama je, pre svega, mogućnost ograničenja pristupa ruskih banaka evropskim tržištima kapitala, što bi moglo da ugrozi preduzeća za pružanje finansijskih usluga koja posluju u Rusiji, navode francuski mediji.

Amerika priprema novi paket sankcija protiv Rusije zbog delovanja u Ukrajini, izjavio je američki državni sekretar Džon Keri.
"Mi smo sa Evropom u procesu uvođenja novih sankcija protiv Rusije. Mi i naši evropski partneri preduzećemo dodatne mere i uvesti oštrije sankcije", izjavio je Keri, ne iznoseći detalje.
Keri je na konferenciji za novinare održanoj sa ukrajinskim šefom diplomatije Pavlom Klimkinom, rekao da ipak ostaju otvorena vrata da se predsednik Rusije Vladimir Putin opredeli i izvrši pritisak na proruske aktiviste na istoku Ukrajine.
Američki državni sekretar je ponovo optužio Ruse da dostavljaju oružje i novac preko granice Rusije i Ukrajine, preneo je AFP.
Keri je telefonom razgovarao sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP