Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

E, KATANCI, KATANCI

Evakuisali turiste: Most u Parizu urušila težina ljubavi!

Autor: | 10.06.2014 - 09:52:00h | Komentara: 0

Turisti u Parizu evakuisani su s jednog od najpoznatijih mostova francuske metropole nakon što je počeo da se urušava pod prevelikim teretom 'ljubavi', odnosno pod težinom na hiljadu ljubavnih katanaca koje zaljubljeni parovi zaključavaju na ogradi Pont de Artsa.

Most ljubavi, Pariz Foto: Profimedia.rs

Most ljubavi umalo potpuno uništili katanci Foto: Profimedia.rs

Deo mosta sagrađen je 1804. godine, a ponovo 1980-te nakon što je uništen u bombardovanju tokom dva svetska rata, urušio se u nedelju uveče, a policija je zapečatila mesto.
- Metalna rešetka pala je prema unutra, a ne u reku. Da je slučajno pala na brod u prolazu, posledice su mogle biti katastrofalne. No ovako niko nije povređen. Most je evakuisan i biće otvoren najranije u ponedeljak ujutro - kazao je portparol lokalne policije.
Usled događaja sve je više poziva koji zahtevaju da se postavljanje katanaca - što je hit i u ostalim glavnim gradovima Europe - zabrani. To je, naime, postala uobičajena praksa turista koji kupe katanac, napišu na njemu svoja imena, zaključaju ga za most i bace ključ u reku, u ovom slučaju - u Senu.
- Ovo je izmaklo kontroli. Ljudi se penju po uličnim svetiljkama, vise preko ograde i rizikuju svoje živote kako bi obesili katance. To je postala jedna vrsta manije, nije više romantično, stvar je samo u tome da mogu reći 'Učinio sam to' - kazala je Amerikanka Lisa Anselmo, koja je zajedno s koleginicom Lisom Tejlor Haf započela kampanju 'Ne ljubavnim katancima'.

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP