Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

STALI NA PUT PRIČAMA DA JE MRTAV

Evo ga Putin!

Autor: B92 | 16.03.2015 - 12:31:00h | Komentara: 0

Predsednik Rusije Vladimir Putin pojavio se prvi put u javnosti od pretprošlog četvrtka, na sastanku sa predsednikom Kirgistana Almazbekom Atambajevim. Objavljivanjem fotografije demantovane vesti o njegovoj smrti.

Vladimir Putin

Vladimir Putin | Foto: Дмитрий Смирнов/Twitter

Susret dvojice lidera je verovatno je jedan od najiščekivanijih sastanaka na svetu ove nedelje. Razlog nisu teme njihovog razgovora, več činjenica da praktično ceo svet očekuje da se Putin ponovo pojavi u javnosti, prvi put nakon kratkog povlačenja.
Putin je prethodno viđen na sastanku sa italijanskim premijerom Mateom Rencijem 5. marta, a zatim su bez zvaničnog objašenjenja otkazane sve njegove međunarodne obaveze.
Tek pre četiri dana je najavljen današnji sastanak u Sankt Peterburgu sa Atambajevim, zatim i susret sa predsednikom Južne Osetije u sredu, da bi jutros bilo objavljeno da je za petak, 20. marta, u Astani planiran susret predsednika Rusije, Belorusije i Kazahstana.
Iz Kremlja su proteklih dana objavljivane samo fotografije sa Putinovih sastanaka, ali su njihovu autentičnost osporili brojni mediji na Zapadu uz tvrdnju da su fotografije snimljene ranije.
Jedino što je zvanično rečeno u prethodnih deset dana o neuobičajenom medijskom odsustvu ruskog predsednika, stiglo je od njegovog portparola Dmitrija Peskova, koji je rekao da je sa Putinom sve u redu, "da njegov stisak i dalje lomi ruke", kao i da je "normalno da nisu svi sastanci za javnost".
Osim toga, Peskov i ostali zvaničnici nekoliko puta su kratko reagovali na brojne teorije o "Putinovom nestanku", demantujući da je predsednik Rusije bolestan, pa čak i da je dobio dete. Pojavile su se i glasine o tome da je umro, pa čak i da je svrgnut sa vlasti.
Zbog svega toga, sa velikom pozornošću je prošle nedelje dočekana najava za Putinov sastanak sa predsednikom Kirgistana.
Kako je najavljeno, teme sastanke biće "preduzimanje daljih koraka sa unapređenje bilateralne saradnje, posebno u oblasti trgovine i investicija, kulturnim i humanitarnim kontaktima i odnosima u energetskom sektoru". Osim toga, razgovara će se o daljem pridruživanju Kirgistana Evroazijskoj ekonomskoj uniji koju čine Rusije, Belorusija, Kazahstan i Jermenija.
Putin je poslednji put "nestao iz javnosti" 2012. godine, kada je takođe otkazao nekoliko putovanja, a Kremlj je saopštio da je uganuo nogu i da je u pitanju sportska povreda.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP