Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NEVEROVATNO

Evo kako živi pravi
milioner iz blata!

Autor: N. Gavrilović | 01.11.2012 - 10:59:00h | Komentara: 0

Sašil Kumar je dobio nadimak „pravi milioner iz blata“ nakon što je postao prva osoba koja je osvojila indijsku verziju kviza „Želite li da postanete milioner“.

Baš kao lik iz filma, Kumar je upotrebio svoju domišljatost da osvoji premiju, ali se od tada njegov život jedva promenio!
Postoji mnogo načina da se potroši milion dolara, ali je Sašil prve pare dao na – generator za struju!
"Ovde često isključuju struju - objasnio je Kumar novinaru BBC-ja- Isključenja traju oko četiri sata, svakog dana. Pre nisam mogao da gledam vesti i moje omiljene kanale, ali više nemam taj problem.
Upravo je gledanje televizije ohrabrilo državnog službenika iz Bihara, jedne od najsiromašnijih indijskih država da postane prvi takmičar Kaun Banega Crorepathi (Indijski „Milioner“), koji je osvojio 50 miliona rupija, tj. milion američkih dolara.

Osvojio 50 miliona rupija - Sašil Kumar

Osvojio 50 miliona rupija - Sašil Kumar | Foto: BBC

Kumar, koji je diplomirao psihologiju, mesečno je zarađivao oko 100 dolara, a nakon odgovaranja na svih trinaest pitanja dobio je sumu koju ne bi mogao da zaradi ni za 800 godina!
Sašilova kućica, u gradu Motihariju jedva da krije neki znak o neverovatnim okolnostima koje su se desile pre godinu dana. Među njima je izbledela slika Amitaba Baćaćana, voditelja kviza koji je Kumara pratio do nagrade.
Sam dom je neverovatno skroman. Sastoji se od četiri sobice, u okviru svake se nalaze po dva kreveta. Mora tako, Kumar je kod sebe udomio čak 11 članova porodice!

Najveće investicije Sašila Kumara

Najveće investicije Sašila Kumara | Foto: BBC

„Zbog toga što živimo u malom gradu, svi moji finansijski problemi su rešeni. Doživeo sam čudo. Pravi božiji blagoslov“, priča Sašil.
Iako ima novca za nekoliko sportskih automobila, novopečeni milioner vozi samo skuter, a računar mu je jedan mali tablet.
Kada ga pitate zašto ne potroši novac na neki luksuz, odmah odgovara:
„Polako, polako, pažljivo trošim novac“, kaže Kumar koji i dalje nosi staru odeću. Do sada je potrošio 200.000 dolara osvojenog novca.

Kuća novopečenog bogataša - Sašil Kumar

Gradi kuću da zbrine porodicu - Sašil Kumar | Foto: BBC

Najveći deo tih para potrošen je na izgradnju kuću, plac pored njegove, gde planira da useli svoju rodbinu.
„Svaka soba će imati lično kupatilo“, ponosno kaže Sašil, koji je, nakon što je isplatio porodične dugove i kupio nakit svojoj ženi, ostatak novca smestio u banku.
Ponude Sašilu da ta sredstva potroše umesto njega stižu svakodnevno, posebno u vidu pisama koje šalju očajnici moleći za pomoć kako bi rešili svoje finansijske probleme. Ipak, Indijac ih uvek odbija.
„U našem društvu ako pomogneš nekom, hiljadu ljudi će nagrnuti da traže nešto od tebe. Milion jeste mnogo, ali ako svima počnem da dajem potrošiću sve za dan“, objasnio je dobitnik.

Postao prava zvezda - Sašil Kumar

Postao prava zvezda - Sašil Kumar | Foto: BBC

Sašil je sebi ipak dozvolio luksuz o kome mnogi maštaju – dao je otkaz. Najviše provodi vreme u čitanju i gledanju vesti, a mašta o tome da predaje psihologiju i izgradi ličnu biblioteku.
Kumaru sada oko kućnih poslova pomaže pomoćnica, a i poboljšao je ishranu.
„Ranije smo živeli od pola litra mleka, a danas imamo od 2 do 3 litra! Kupujemo i malo skuplje povrće“, rekao je Sašilov tata.
Pošto je sinovljevu pobedu, osim njega, videlo još 27 miliona ljudi, Kumar je postao slavna ličnost, ali, kako kaže, to ga nije promenilo.

Očekuju prinovu - Sašil i Sima Kumar

Očekuju prinovu - Sašil i Sima Kumar | Foto: BBC

I dalje je sa istom ženom koju je oženio nekoliko meseci pre kviza i sa kojom čeka deta, a kao najveći izazov navodi očinstvo.
„Ja sam isti Sašil Kumar kao i pre novca“, kaže milioner i dodaje, „A želim da ostanem isti Sašil Kumar i u budućnosti.“
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP