Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PROBLEMI SA NUKLEARNOM ELEKTRANOM U JAPANU NE JENJAVAJU

Evo kakva pretnja je zapravo Fukušima! (VIDEO)

Autor: Ekipa Alo! | 19.11.2013 - 08:40:00h | Komentara: 0

U ovom jedanestominutnom video snimku možete saznati kakva pretanja je nuklearna elektrana Fukušima koja se nalazi u Japanu u kojoj je tri puta došlo do topljenja nukleranog reaktor nakon razornog zemljotresa i cunamija 2011. godine.


Radioaktivni otpad svakodnevno curi u Pacifički okean i postoji bojazan da ove materije za šest godina mogu kontaminirati najveću vodenu masu na našoj planeti.

Japanska regulatorna agencija za nuklearnu energiju pozvala je krajem oktobra  kompaniju TEPKO, koja rukovodi oštećenom nuklearkom “Fukušima”, da preduzme “drastične mere” za ublažavanje čitavog niza problema koje ima taj nuklearni kompleks.

Predsednik regulatorne agencije Šunići Tanaka je pozvao predsednika upravnog odbora kompanije TEPKO Naomija Hirosea u svoju kancelariju kako bi mu izneo zabrinutost oko sve većih problema u nuklearki, uključujući čitav niz incidenata curenja kontaminirane vode koja se koristi za hlađenje oštećenih reaktora, prenela je agencija AP.

Ti incidenti su uglavnom posledica ljudske greške. Tanaka je početkom oktobra izjavio da su višestruke “glupe greške” pokazatelj pada morala i osećaja odgovornosti.

Pored toga, TEPKO je u najnovijem izveštaju priznao jedan sistemski problem - to što radnici zbog kratkih rokova preskaču određene korake u radu, usled čega je verovatnije da će doći do grešaka, a ponekad ne razumeju u potpunosti svoje zadatke ili radnu proceduru.

Hirose je priznao i da TEPKO ima problema da pronađe stabilne i kvalifikovane radnike, ali je obećao da će u “Fukušimu”, gde su tri reaktora teško oštećena u zemljotresu i cunamiju iz marta 2011. godine, pošlati veći broj radnika iz svojih drugih elektrana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP