Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POSLE FRANCUSKE NA METI BELGIJA I NEMAČKA

Evropi prete novi napadi!

Autor: E. A. | 17.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Još nije sigurno! Posle masakra u Parizu i likvidacije dvojice terorista u Belgiji, Evropi i dalje prete novi teroristički napadi.

Jevrejske škole u Belgiji su zatvorene i pojačano je obezbeđenje potencijalnih meta napada

Jevrejske škole u Belgiji su zatvorene i pojačano je obezbeđenje potencijalnih meta napada | Foto: Profimedia

U najnovijim racijama koje je sprovela policija u Parizu, Berlinu i okolini Brisela, uhapšeno je najmanje 150 osoba osumnjičenih da su povezane sa islamistima. Stanica “Si-En-En” je prenela, pozivajući se na anonimne obaveštajne izvore, da Evropi preti najmanje 20 ćelija spavača, u kojima se nalazi 180 terorista. Posle Francuske, prve na udaru su Belgija, Nemačka i Holandija. Samo iz Belgije na ratište u Siriju i Irak je otišlo 450 džihadista.


Izbegnuto krvoproliće!

U Parizu je juče došlo do nove drame, kada je naoružani muškarac oteo tri osobe u jednoj pošti u severozapadnom delu grada. Mediji su preneli da je napadač sam zvao policiju i da je u pitanju pokušaj pljačke. Napadač koji je bio naoružan samo nožem predao se posle nekoliko sati.

“Prilikom likvidacije dvojice terorista našli smo četiri automatske puške, karabine, nekoliko pištolja, municiju, eksploziv, sredstva veze, lažna dokumenta i mnogo gotovog novca”, rekao je Erik van der Sipt, zamenik belgijskog državnog tužioca.

Oni su planirali sinhronizovane napade na policijske stanice i patrole u više gradova. Islamisti su želeli da otmu jednog policajca i odseku mu glavu uz direktan prenos na internetu.

Policija je blokirala čitav kvart

Policija je blokirala čitav kvart | Foto: Profimedia

U Belgiji je proglašen treći stepen (od ukupno četiri) opasnosti od terorizma, jevrejske škole su zatvorene, a obezbeđenje potencijalnih meta terorističkih napada je pojačano. Slična situacija je i u Holandiji. Zatvorena je jedina škola za ortodoksne Jevreje, koja se nalazi u Amsterdamu.

U okolini Berlina u raciji na 11 objekata uhapšeno je 50 osoba, među kojima je najviše muškaraca turskog porekla. Oni se sumnjiče da su “pripremali ozbiljne napade”, a terete se i za pranje novca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP