Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SIMPATIČNA PRIČA

Fejsbukov predlog za prijateljstvo shvatio doslovno: Prešao 8.500 kilometara da bi našao misterioznog stranca! (VIDEO)

Autor: Index.hr | 08.01.2015 - 12:45:00h | Komentara: 0

"Kratka priča o našem svetu. Najpre nije bilo ničega. Onda je nastala planeta Zemlja. Odjednom, Zemlju je nastanjivalo sedam milijardi ljudi. To je bilo previše, pa smo stvorili drugi svet. Izgleda kao prvi, ali nije isti.

Viktor i Nil

U ovom svetu ima samo 845 miliona ljudi. U ovom svetu svi možemo biti prijatelji, bez obzira na to ko smo i gde živimo. Meni se taj svet sviđa. Viša sila kontroliše sva prijateljstva. Na primer, ja živim ovde (Belgija). A ovde živi Nil De Retke (Oustin, Teksas). Ne znam ko je Nil, ali viša sila je rekla da bi mi trebalo da budemo prijatelji.
Stoga je moja dužnost da pronađem Nila i da postanem njegov prijatelj", objašnjava Belgijanac Victor van Rozem, 24-godišnji student režije, na početku videa u kojem beleži svoju neobičnu potragu.

Viktor i Nil

On je Fejsbukov predlog za prijatelja shvatio doslovno pa je krenuo u više od 8.000 kilometara dugu potragu da bi lično upoznao Amerikanca.
"Fejsbuk mi je Nila predložio za prijatelja i pomislio sam kako je to totalno apsurdno. Međutim, onda sam pogledao njegov profil i Nil me je fascinirao. Ima tu dugu bradu i izgleda neobično. Umetnik je, slika mitološka stvorenja i čudnovate zveri. Zaintrigirao me je. Izgledao je kao neko koga bi zapravo želeo da upoznam. Poslao sam mu zahtev, ali nije odgovorio, pa sam - krenuo", objašnjava Viktor, prenosi Daily Mail.
Na put je krenuo sa svojim snimateljem, Branom van Brijom, koji je kamerom beležio najzanimljivije trenutke potrage. Nakon što su stigli u Oustin, trebalo im je oko nedelju dana da pronađu Nila.

Viktor i Nil

"Ne, mislim da ne znam tog lika. Definitivno ne, setio bih ga se sigurno da sam ga negde sreo", kaže jedan od mnogobrojnih slučajnih prolaznika koje su Viktor i njegov snimatelj zaustavljali na ulicama Teksasa.
Na pitanje zašto misli da bi ga se "sigurno setio", prolaznik odgovara: "Paa... izgleda malo... ludo?"
"Misliš da je opasan?", pita ga Viktor. "Ma ne, ne tako ludo. A čekaj, ti ga znaš ili?", pita prolaznik. "Pa ne zapravo. Tražim ga jer mu želim postati prijatelj", odgovara Viktor.

Viktor i Nil

"Aha... (prolaznik je sad već malo sumnjičav). Želiš da mu postaneš prijatelj... A zašto?"
"Pa... Fejsbuk mi ga je predložio", odgovara Viktor.
"Mislili smo da su šanse da ga pronađemo male, ali uporno smo se raspitivali, delili letke i obilazili mesta za koja smo smatrali da bi on mogao tamo da bude. I onda smo sreli ljude koji su ga znali. Kada je konačno trebalo da se se sretnemo sa njim, bili smo jako nervozni, nismo znali kako će reagovati", kaže Viktor.

Viktor i Nil

 
Međutim, kad su objasnili Nilu celu priču, ovaj je bio oduševljen.

"Ovih dana možeš jednim klikom mišem da postaneš prijatelj s bilo kim, bilo kada, bilo gde. Ali, nije to isto. Viktor je Fejsbuk vratio malo u stvarni svet i pokazao nam kako bi to zaista izgledalo", kaže Nil.

Viktor i njegov snimatelj Bran proveli su kod Nila tri nedelje. "Jako smo se dobro zabavljali. Sada mogu da kažem da stvarno jesmo prijatelji. Ostaćemo u kontaktu preko Fejsbuka, a Nil bi trebalo da nas poseti već iduće leto".
A cela priča je objavljena i u ovom kratkom filmu:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP