Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

O ŽIVOTU I SMRTI NA DALEKOM OSTRVU

Film zbog kojeg ćete se
posramiti što pripadate ljudskoj vrsti! (VIDEO)

Autor: Ekipa Alo! | 27.02.2013 - 21:34:00h | Komentara: 1

Fotograf Kris Džordan snimio je kako umiru mladunci veličanstvenih albatrosa na ostrvu Midvej – s gomilom plastike u želucu. Serija fotografija prikazuje trupla beba albatrosa kojima roditelji donose plastiku iz okeana jer misle da je hrana.

Albatros

"Imamo li hrabrosti da  se suočimo sa stvarnošću našeg vremena? Možemo li sebi dopustiti osećanja dovoljno duboka da nas transformiršu, kao i našu budućnost?", pitanja su koja postavlja umetnik Kris Džordan u trejleru za potresni film Midvej o albatrosima koje ljudi ubijaju na posebno mučan i okrutan način, a da retki od njih imaju grižu savesti ili svest o tome šta čine.

Ostrvo usred Pacifika!


Fotograf Kris Džordan bavi se upravo time – osvešćivanjem stvari koje današnje društvo ne može zamisliti zbog nerazumljivo iskazanih podataka, štete koju činimo konzumacijom i smećem, koju ne vidimo zapravo, pred vlastitim nosom.
Jedna od katastrofa koje ne vidimo direktno vidi se jako dobro na Midveju, ostrvcu usred Pacifika. Udaljen je od najbližeg kopna 2.000 kilometara, a poznat je, osim po bici iz Drugog svetskog rata, i po činjenici da je stanište hiljadama albatrosa.
Džordan je nekako uspeo da secdokopa tog atola i fotografirao je kako se ponašaju te predivne ptice na svojo teritoriji. Ali, snimio je i kako umiru, pa čak i mladunci među njima – s gomilom plastike u želucu. Serija fotografija prikazuje trupla beba albatrosa kojima njihovi roditelji donose plastiku iz okeana jer misle da je hrana.

Poslednji komentari
  • Crveni Oblak Vreme: 01.03.2013 12:30h

    Tuzno i zalosno....Tuzno je i sto na ovu vest nema komenatara. Da je u pitanju plastika kod raznih poznatih dama iz sveta kica i rakalasenih zivota bilo bi ih na desetine.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP