Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PRETNJA

Francuska zapretila "Guglu" kaznom zbog politike privatnosti!

Autor: Tanjug | 20.06.2013 - 11:47:00h | Komentara: 0

Francuska agencija za zaštitu podataka (CNIL) je danas naredila Internet gigantu "Guglu" da promeni svoju politiku privatnosti ili će morati da plati novčanu kaznu, što je najnoviji pokušaj evropskih vlasti da se tu američku kompaniju navede da razjasni svoje namene i metode prikupljanja podataka o korisnicima.

Agencija CNIL je saopštila da politika privatnosti "Gugla" krši francuske zakone i dala toj kompaniji rok od tri meseca da izvrši promene ili će se suočiti sa kaznom od 150.000 evra, dok će taj iznos porasti na čak 300.000 evra ako "Gugl" ne reaguje na prvo upozorenje, preneo je Rojters.

Gugl logo

Pred kaznom | Foto: foter.com

 U saopštenju se navodi da još pet evropskih zemalja preduzima slične mere, pri čemu se Španija već danas pridružila prvom talasu mera protiv "Gugla", a očekuje se da će tokom narednih nekoliko nedelja isto preduzeti i Britanija, Nemačka, Italija i Holandija.

Zvanični Pariz je "Guglu" dao tri meseca da izvrši promene svoje politike privatnosti, tako da korisnicima bude objašnjeno u koje svrhe ta kompanija koristi njihove lične podatke. 
Ukoliko to ne uradi, "Gugl" bi mogao da se suoči sa kaznom od čak 300.000 evra u Francusku, a iznos bi mogao da poraste na nekoliko miliona ukoliko kaznu odredi svih šest pomenutih evropskih zemalja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP