Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZAPOSLENI

Francuzi na poslu
umorni i zabrinuti

Autor: Tanjug | 28.11.2012 - 12:54:00h | Komentara: 0

Depresivni, razočarani, zabrinuti ili demotivisani - to je najčešći odgovor zaposlenih u Francuskoj na pitanje o zadovoljstvu na poslu.

Poslednja anketa sprovedena na uzorku od 3.500 zaposlenih lica u Francuskoj, u privatnom sektoru pokazala je, na prvi pogled, kontradiktorne rezultate, objavili su francuski mediji.

Pariz

U Francuskoj zaposleni nisu i zadovoljni | Foto ilustracija: foter.com

Čak 69 odsto anketiranih ocenjuje svoj posao zamornim (među rukovodiocima taj procenat iznosi 74), a svaki treći zaposleni žali se na probleme sa snom.
Međutim, ono što predstavlja iznenađenje ovog istraživanja jeste podatak da čak 79 odsto izražava istinsko zadovoljstvo svojim profesionalnim životom.Tajna tog entuzijazma leži u dobroj atmosferi i odličnim međuljudskim odnosima koji vladaju u njihovim preduzećima.
Na pitanje kako se ujutro osećaju kada kreću na posao, čak 71 odsto njih je reklo da su dobro raspoloženi, s tim da se ovaj podatak razlikuje u zavisnosti od kategorije. Menadzeri stižu na posao opušteni u 80, a radnici u 63 odsto slučajeva.
Anketa je takodje osvetlila i teškoće u balansiranju između privatnog i profesionalnog života. Svaki treći zaposleni teško održava ravnotežu između ova dva segmenta svakodnevice, dok je 2009. takav problem imao tek svaki peti zaposleni. Među razlozima navedeno je radno vreme i obim posla. Sve veći broj zaposlenih svoje predmete mora da nosi kući kako bi na vreme završili započete poslove.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP