Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SKUPA GREŠKA

Frizerka godinama uplaćivala sebi platu
– na pogrešan račun!

Autor: N. G. | 11.02.2013 - 11:06:00h | Komentara: 0

Frizerka Sali Donaldson napravila je grešku koju je vrlo skupo platila. Bukvalno. Nesrećna žena je slučajno uplatila čak 26. 000 britanskih funti na pogrešan bankovni račun, a osoba na čiji je račun greškom stigao ovaj neočekivani „poklon“, potrošila je sve do poslednje pare!

Donaldsonova je preko internet servera banke „Nešnvajd“, odlučila da podesi da se svakog meseca zarada od hiljadu funti sa njenog i muževljevog računa automatski prebaci na njen poslovni račun.

Novac

Pazite šta ukucavate na internet servere...

Žena se ulogovala, ukucala sve podatke ispravno, ali je pogrešila samo u unosu jedne cifre broja računa, tako da, iako je pri transakciji pisalo njeno ime i prezime, pogrešan broj računa novac svakog meseca upućivao u virtualni džep druge osobe!
Neočekivani primalac novca Donaldsonove potrošio je preko 26 i po hiljada funti njene zarade i nema nikakvu nameru da te pare vrati, a banka tvrdi da nije kriva za ovu grešku, ne želeći ni da otkrije identitet osobe koja je prisvojila tuđ novac jer, kako tvrde, to krši privatnost njihovih korisnika.
„Bilo nam je neprijatno da pričamo o tome što se desilo. Od „Nešnvajda smo dobili povraćaj od samo 1.000 funti. Imam odvratan osećaj u stomaku kada pomislim da je neko sve vreme trošio novac koji sam ja mukom svakodnevno zarađivala. Da sam znala šta će se desiti, bar bih provodila više vremena sa svojim sinovima, umesto što sam svakog dana išla na posao“, ispričala je Donaldsonova „Dejli mejlu“.
Iako zakon izričito kaže da frizerka ima pravo na povraćaj svojih para, banka tvrdi da je do problema došlo korisničkom, a ne njihovom greškom, što dodatno govori o značaju opreznog korišćenja novčanih akcija na internetu.

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP