Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BRITANSKI DNEVNIK OCENJUJE

Gardijan: Putin je novi Slobodan Milošević!

Autor: Ekipa Alo! | 02.03.2014 - 19:17:00h | Komentara: 4

- Taktika i metodologija koje je upotrebio Milošević u ratovima u bivšoj Jugoslaviji i na Kosovu je očigledna. Ako je Putin izabrao da bude novi Milošević, zapad će posmatrati novu podelu Evrope - rekao je urednik "Gardijana"

Vladimir Putin

Vladimir Putin

Ostavio Srbe na  cedilu: Slobodan  Milošević

Slobodan Milošević | Foto: RAS

Predsednik Rusije Vladimir Putin mogao bi da postane novi Slobodan Milošević, ocenio je urednik Gardijanove rubrike Vesti iz Evrope Ijan Trejnor.
On je komentarisao trenutne događaje na Krimu.
- Najbezbolnije je da Putin izvede upad na Krim kao u Gruziju, da za nedelju dana stvori nove činjenice na terenu, ograniči kampanju na preuzimanje kontrole nad Krimskim poluostrvom sa većinskim ruskim stanovništvom i da zatim pregovara i diktira uslove sa jake pozicije nasuprot slaboj i neiskusnoj novoj vladi u Kijevu. Ali njegov cilj, kako je vršilac dužnosti predsednika Ukrajine spekulisao u nedelju, mogao bi da bude da uništi Ukrajinu ekonomski, da je onesposobi da funkcioniše nezavisno. Taj cilj bi ohrabrio Putina da proširi svoj uticaj sa Krima na istočnu Ukrajinu, i, odbacivši kijevski autoritet, prepolovi državu i tako nastanu odvojeni Kijev i Zapadna Ukrajina na jednoj strani i Južna i Istočna Ukrajina na drugoj strani. Ovo povećava opasnost od građanskog rata – napisao je Trejnor u “Gardijanu”.
On je naveo da već ova Putinova početna “čarka” podseća na taktiku Slobodana Miloševića.
- Taktika i metodologija koje je upotrebio Milošević u ratovima u bivšoj Jugoslaviji i na Kosovu (iako ih je na kraju sve izgubio) je očigledna. Ako je Putin izabrao da bude novi Milošević, zapad će posmatrati novu podelu Evrope - rekao je urednik “Gardijana”.
On je izjavio i da zapadne sile pokazuju “slab apetit” za ozbiljnim mešanjem u situaciju na Krimu “izvan diplomatskih mera”.
Poslednji komentari
  • kursula Vreme: 02.03.2014 19:48h

    Nije to slab apetit,toga imate na pretek,gladni ste rodjeni i gladni umirete,apetita vam nikad ne nedostaje kada je slabije terorisati.Nego ovdje je veliki zalogaj u pitanju kojim bi se udavili prilikom zderanja.

  • bgd Vreme: 02.03.2014 20:21h

    aman ostavite nas vise na miru!!!!!!!

  • NIKOLA Vreme: 03.03.2014 04:50h

    NEMAJU ONI KAPACITETA DA BILO STA PREDUZMU U ODNOSU NA RUSIJU A TESKO DA BI I KINEZI OSTALI MIRNI..PLUS amerika KOMPLET TONE EKONOMSKI I TO JE TO ,engleska JE MALA ZEMLJA.

  • BILJANA Vreme: 03.03.2014 17:26h

    GARDIJAN PRIŽELJKUJE, ALI CVRC... RAZLIKE IZMEDJU PUTINA I MILOŠEVIĆA NISU MALE; DA NABROJIM SAMO NEKE: PUTIN JE VOJNIK, OFICIR, MILOŠEVIĆ EKONOMISTA, BANKAR...PUTIN ZNA PRAVI ZNAČAJ I POSLEDICE RUŠENJA "BERLINSKOG ZIDA", A MILOŠEVIĆ JE BIO ULJULJKAN U BRATSTVU I JEDINSTVU; PUTIN JE PODIGAO RUSKU PRIVREDU I DOMAĆIN JE U SVOJOJ ZEMLJI...NISU BAČENI NA EKONOMSKA KOLENA... PUTINA POŠTUJU I PRIJATELJI I NEPRIJATELJI; ČOVEK IMA ONO ŠTO MI NAZIVAMO "PETLJA"... PUTIN IMA I S KIM I S ČIM... VOLI GA SREDNJA KLASA KOJU JE ZAPAD IZBRISAO SA SPISKA... NE VOLE GA SAMO LJUDSKE NULE, KOJE BI DA OD "SVOJIH ROBOVA NAJNOVIJE PRAKSE" DA IM I DECU RADJAJU, JER ONI TO NE MOGU...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP