Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POKUŠALA PRVO DA OPTUŽI MUŽA

Glumica slala Obami pisma s ricinom!

Autor: Tanjug | 09.06.2013 - 10:29:00h | Komentara: 0

Glumica Šenon Ričardson pokušala je da optuži muža da je slao pisma sa ricinom američkom predsedniku Baraku Obami i gradonačelniku Njujorka Majklu Blumbergu, ali je istragom utvrđeno da je pisma, u stvari, slala ona. Ričardsonova (35) je bila u braku manje od dve godine kada je otišla u policiju da prijavi da sumnja da je njen suprug poslao pisma sa ricinom.

Shenon Ričardson

Šenon Ričardson

Međutim, kada su istražitelji ispitali slučaj došli su do drugačijeg zaključka: zapravo je trudna glumica ta koja je slala pisma, a zatim pokušala da smesti mužu iz osvete zbog toga što su se razišli.
Za ovo krivično delo je zaprećena kazna od najviše 10 godina zatvora, kaže portparolka kancelarije američkog tužioca Devilin Volston, prenosi AP.

Ričardsonova, majka petoro dece koja je igrala manje uloge u serijama i filmovima, optužena je da je prošlog meseca poslala pisma sa ricinom u Belu kuću, Blumbergu i Blumbergovoj grupi za kontrolu oružja.

Branilac koga je Ričardonovoj dodelio sud, Tonda Kari, kaže da glumica nije imala nameru da povredi bilo koga i da svi znaju da se pošta proverava pre nego što stigne do osobe kojoj je poslata.

"Ono što mogu da kažem na osnovu dokaza koje sam videla, ko god je počinio ovo krivično delo nije imao nameru da ricin stigne do ljudi na koje su pisma adresirana", rekla je ona.

FBI je objavio da se Ričardsonova obratila policiji 30. maja optužujući supruga Natanijela Ričardsona, ali nije prošla poligraf i istražitelji su u onome što je ispričala uočili brojne nedoslednosti.

Ona je na kraju priznala da je poslala pisma, ali je tvrdila da ju je suprug naterao da to učini. On nije optužen, a njegov advokat Džon Delk kaže da je zadovoljan zbog hapšenja supruge i da saradjuje sa policijom kako bi se dokazalo da je nevin.

Delk tvrdi da se par razvodi i da je žena možda smestila zločin Ričardsonu, 33-godišnjem vojnom veteranu. Ričardson je u zahtevu za razvod naveo da je brak postao "nepodnošljiv zbog neslaganja ili sukoba ličnosti".

Kuća bračnog para Ričardson je u karantinu zbog "toksičnih agenasa". Više uzoraka uzetih iz kuće bili su pozitivni na ricin.

Ričardosnova je glumila u filmovima i na televiziji pod imenom Šenon Ges. Ona je igrala manje uloge u serijama "Vampirski dnevnici" i "Živi mrtvaci". Odigrala je i manju ulogu u filmu "Mrtav ugao".

Delk kaže da Ričardsonovi očekuju prvo dete u oktobru. Ona ima petoro dece iz drugih veza. Natanijel Ričardson radi kao mehaničar za popravku tenkova, "hamvija" i druge pokretne vojne opreme. On i Šenon su se venčali u oktobru 2011.

Glumica će prvo saslušanje imati sledećeg petka.

Ako se udahne, ricin može, izmedju ostalog, izazvati probleme sa disanjem. Ako se proguta može dovesti do otkazivanja jetre i drugih organa, što rezultira smrću. Količina ricina koja može stati na vrh čiode dovoljna je da ubije odraslu osobu i zasad još nije otkriven protivotrov.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP