Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ISPOVEST KIDNAPOVANOG PARA

Godinu dana pakla: Grupno su me silovali dok je moj dečko slušao!

Autor: N. G. | 02.09.2013 - 09:53:00h | Komentara: 4

Konobarica koja je naprasno odlučila da postane novinarka, Amanda Lindhaut, otišla je sa dečkom Najdželom Bernanom u Somaliju, a kidnapovana je zajedno sa njim nakon samo tri dana u zemlji, gde je doživela grupno silovanje i torturu!

Lindhautova je 2008. sa 24 godine uspela da ubedi Bernana, tadašnjeg dečka, da pođe sa njom na opasan poduhvat izveštavanja iz Somalije. Kidnapovani su nakon samo tri dana.

Amanda Lindhaut i Najdžel Bernan: Preživeli 460 dana pakla

Amanda Lindhaut i Najdžel Bernan: Preživeli 460 dana pakla | Foto: Reuters

Somalijski novinar Abdifat Mohamed Elmi koji je radio kao njihov prevodilac takođe je kidnapovan, ali je pušten nakon nekoliko meseci.

Lindhaut je opisala muke kroz koje je prošla u svom memoaru "Kuća na nebu", gde je opisala užasne stvari koje su im činjene u zarobljeništvu.

Brenan nije imao iskustva u ratnim zonama a Lindhautova je provela malo vremena u Iraku gde je takođe bila kidnapovana!

Ona i Brenan su zarobljeni kada im je smestio fikser, čovek koji je trebalo da im pomogne da se snađu u stranoj zemlji. Teroristi su ih kidnapovali kada su otišli u posetu izbegličkom kampu izvan grada.

Za njihov otkup traženo je tri miliona dolara a uslovi u kojima su živeli bili su brutalni. Izgladnjivani su a Lindhautova je brutalno silovana na dnevnoj bazi.

Nju su odmah po zatočenju odveli u odvojenu sobu i počeli brutalno da je siluju. Brenan je bio bespomoćan dok je kroz tanke zidove slušao napastvovanje svoje devojke. Nakon ovog užasnog čina Lindhautovoj su uz glavu prislonili cev puške i igrali ruski rulet!

Lindhautova je dobila ozbiljnu gljivičnu infekciju na licu a otpali su joj nokti na nogama i kosa.

U očaju, oboje su prešli u islam u nadi da će ih manje maltretirati. Nisu. Nakon sto noći mučenja Lindhautovu su odveli u pustinju gde su je naterali da kleči sa nožem pod grlom. Tada joj je rečeno da zove majku i traži milion dolara za otkup.

"Jecala sam u prašini kao ranjena životinja koja ne ume da govori", napisala je Lindahutova u svojoj knjizi.

Nakon ove noći shvatili su da im nema druge nego da pokušaju da beže. Skočili su kroz prozor kupatila i vrišteći otrčali do lokalne džamije tražeći pomoć.

Prestravljeni lokalci nisu mogli da spasu par od otmičara koji su jurnuli za njima noseći puške.

Čovek u džamiji dao je Brenanu pušku ali on nije mogao da se natera da povuče okidač, dok je nepoznata žena zagrlila Lindhautovu.

Otmičari su jednostavno prišli i odveli ih u drugu kuću, u sobu bez prozora prepunu pacova. Tukli su ih pištoljima i okovali kako više ne bi imali šanse da pobegnu.

"Bilo je naznaka da je Lindhautova rodila dečaka po imenu Osama dok je bila u zatočeništvu, ali ona nikada nije pričala o tome. Samo je rekla da je preživela užase o kojima ne može da govori", preneo je Vašington Post.

Napokon, novembra 2009. njihove porodice su skupile na hiljade dolara i preklinjale da otmičari uzmu taj novac i puste njihove najmilije. Nakon 460 dana pakla, pušteni su.

Brenan i Lindhautova, bivši par više ne govore jedno s drugim.

Poslednji komentari
  • djuro Vreme: 02.09.2013 10:56h

    sta sve ljudi nece izmisliti radi prodaje knjige itd strasno , kidnapovali je u iraku pa je kidnapovali u somaliji , igrali ruski rulet sa puskom aj mi objasnite kako se moze puskom igrati ruski rulet za to je potreban kolt

  • momazver Vreme: 02.09.2013 11:50h

    sta je trazila to je i dobila..mislim to sve prozivljeno je UZAS, ali sta je kog andraka cackala mecku. ..i zec koji vazda pretrcavaautoput jedanput ce ostati paprikas

  • Sweety Vreme: 02.09.2013 13:10h

    Budale!!! Konobarica koja je htela da izvestava iz Somalije?! Sta tu nije u redu ....

  • Anoniman Vreme: 02.09.2013 22:01h

    Takva sudbina ocekuje onoga koji posjecuje primitivne zemlje...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP