Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KOLEGE JOJ OPROSTILE

"Golišava sudija" iz Bosne dobila i posao i svetsku slavu: Skinula se iz nehata!

Autor: Tanjug /A. O. | 28.04.2014 - 18:20:00h | Komentara: 0

Sudija Vrhovnog suda Federacije BiH Enisa Bilajac, koja je pre godinu dana disciplinski kaznjena, jer je bez odeće u svojoj kancelariji radila vežbe pored prozora, vraćena je na posao, jer je ocenjeno da se skinula iz nehata, a ne sa predumišljajem. Pored toga što su kolege ovaj incident odlučile da zaborave, svetski mediji nisu.

Enisa uhvaćena na delu: Sunčala se na poslu

Enisa uhvaćena na delu: Sunčala se na poslu

Enisa Bilajac našla se, u svoj svojoj slavi, ponovo na naslovnim stranama svetskih sajtova, ovaj put zbog oslobađajuće presude svojih kolega.

Komentari na sajtu "Dejli Mejl" počeli su maltene odmah nakon objavljivanja vesti a čini se da stranci na ponašanje sudije gledaju blagonaklono.

"Impresivna građa, vaša visosti", "čovek koji je nju slikao zaslužuje da bude sniman", "jel to nju neko progonio", samo su neki od komentara u korist ove neobične žene.

Visoki sudski i tužilački savet (VSTS) BiH odbio je žalbu Kancelarije disciplinskog tužioca i potvrdio odluku drugostepene disciplinske komisije kojom je njoj odobren povratak na posao.
Prema toj odluci, prestala je da važi mera udaljenja Bilajčeve sa dužnosti sudije Vrhovnog suda FBiH, koju joj je u julu 2013. izrekla prvostepena disciplinska komisija za sudije VSTS-a.
"Imenovana nije prekršila odredbu Zakona o VSTS-u o ponašanju koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti i koje dovodi u pitanje poverenje javnosti u kredibilitet sudstva. Počinila je samo jedan prekršaj i to iz nehata, koji govori o ponašanju u sudu i izvan suda, a koje šteti ugledu sudijske funkcije", navedeno je u obrazloženju odluke.
Istaknuto je i da je neosnovan žalbeni prigovor Kancelarije disciplinskog tužioca, da je drugostepene disciplinske komisija, koja je sudiju vratila na posao, gotovo u potpunosti zanemarila kodeks sudijske etike.
Naime, VSTS piše u odluci da je tužena disciplinski prekršaj učinila iz neopreznosti, nehata, a ne s namerom i umišljajem, objavio je Glas Srpske.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP