Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POSLEDICE PROTESTA PROTIV ĆIRILICE

Gradonačelnik Vukovara: Ovo su mi najteži dani u životu!

Autor: Tanjug | 07.09.2013 - 13:43:00h | Komentara: 0

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo izjavio je danas da se situacija u Vukovaru normalizovala nakon burnih protesta protiv uvođenja dvojezičnosti početkom sedmice koji su, u mirnijem tonu, nastavljeni i dalje.

Željko Sabo

Željko Sabo | Foto: Screenshot "Youtube"

Sabo je naglasio da su mu to bili možda najteži dani u životu.


"Drago mi je da se situacija normalizovala i da u centru Vukovara možemo da nastavimo investicione projekte i uređenje grada", rekao je Sabo u emisiji Hrvatskog radija "Intervju sedmice", istakavši da je zahvalan svima, a posebno policiji koja je u razgovorima s braniteljima uspela situaciju u gradu da vrati u uobičajene tokove.

Upitan da li će gradonačelnički mandat izdržati do kraja ili će dati ostavku, Sabo je odgovorio da Vukovarci odlučuju o svom gradonačelniku i da ih neće izneveriti.

"Biću tu bez obzira na sve situacije. Želim samo da radim za naš Vukovar. Pustite me na miru da radim, a ako ima neko bolji, predložite ga. Ako treba da bude mir ili da se to reši sutra ću reći - podnosim ostavku. Ali opet idem kao kandidat, pa neka građani Vukovara odluče. Ja sam spreman na sve i do kraja", poručio je Sabo.

Istakao je da su mu prethodni dani, možda, "najteži trenuci u životu", prenela je Hina.

Upitao je i zašto mediji ne dođu pred srpski vrtić u Vukovaru gde je još 2008. postavljena dvojezična ploča "i nikome ne smeta jer je to postavio HDZ", ponovivši da protesta ne bi bilo ni sada da je HDZ na vlasti u Vukovaru.

"Investitori koji gledaju te slike malo će da zakoče i čekaće razvoj događanja. Pokušavam da apelujem na sve - nemojte ponovno žrtvovati Vukovar jer ste nestrpljivi da dođete na vlast. Tražite druge razloge ili čekajte nove izbore", kaže Sabo.

On je naglasio da je prema popisu iz 2001. u Vukovaru bilo 32 odsto Srba i dodao da ih je danas 35 odsto pa su, zaključio je, ispunjeni svi uslovi za primenu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

Iako mu iz policije savetuju da "u određeno vreme ne šeta Vukovarom", gradonačelnik poručuje da "neće birati vreme kada da prošeta gradom".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP