Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NEIZVESNOST U ATINI

Grčka podeljena uoči referenduma!

Autor: Tanjug | 03.07.2015 - 08:15:00h | Komentara: 0

Prema anketi atinskog instituta za istraživanje javnog mnjenja ALCO, na predstojećem referendumu na kom se može odlučiti o budućnosti Grčke u Evropi, podjednak broj birača glasao bi za i protiv predloga međunarodnih kreditora, javio je danas Rojters.

Grčka Penzije | Foto: Profimedia

Penzioneri i gužve ispred zatvorenih banaka | Foto: Profimedia

Prenoseći anketu objavljenu u dnevniku "Etnos" (Ethnos), britanska agencija ističe da takav rezultat predstavlja oštar zaokret od prethodnog istraživanja, po kom su oni koji bi rekli "ne" snažno prednjačili.

Novi rezultati pokazuju da onih koji bi rekli "da" ima 44,8 odsto u odnosu na 43,4 odsto protivnika predloga poverilaca, dok je 11,8 odsto neodlučnih.
Najnoviji rezultati objavljeni su dan pošto je Međunarodni monetarni fond (MMF) objavio da je Grčkoj za "ostanak na površini" potrebno dodatnih 50 milijardi evra za sledeće tri godine, uključujući 36 milijardi od njenih evropskih partnera.
Rojters navodi da je izjava grčkog premijera Aleksisa Ciprasa da su uslovi sporazuma o pomoći njegovoj zemlji - sa smanjenjem troškova i povećanjem poreza, "ucenjivački", i da je toliko razljutila grčke partnere da nema nade u pomirenje do nedelje, kada se održava referendum.
"Tražimo da glasaju otvorenih očiju i da dobro razmisle o posledicama glasanja protiv, koji može voditi do izlaska Grčke iz evrozone", rekao je francuski premijer Manuel Vals na marginama jednog ekonomskog skupa u Lionu.
Ukoliko birači podrže predlog kreditora, Ciprasova vlada mogla bi da padne, s tim da novi izbori budu održani u septembru, navodi Rojters.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP