Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POSLEDICE KRIZE

Grčka prodaje ostrva: Kupite Lezbos za tričavih 800.000 evra

Autor: pressonline.rs | 16.12.2014 - 13:59:00h | Komentara: 0

Stravične posledice ekonomske krize osećaju se u Grčkoj već 6 godina, ali je sada čitava situacija dovela čak do prodaje nekih od najlepših ostrva. Među njima je i Mali Lezbos, koji košta svega 800.000 evra, koliko i malo luksuzniji stan u nekoj evropskoj metropoli. Budući vlasnik će za taj novac dobiti ostrvo na svega 200 metara od čuvene turističke destinacije Lezbosa.

Ostrvo Lezbos / Foto: Profimedia

Ostrvo Lezbos / Foto: Profimedia

Mali Lezbos smatra se jednim od najlepših ostrva na Mediteranu, s netaknutom prirodom, peščanim plažama i zalivima. Vlasništvo nad ostrvima u Grčkoj najčešće se prenosi s generacije na generaciju, ali mnoge porodice su zbog teške ekonomske situacije odlučile da ih ipak prodaju.

Vlasnik kompanije koja se bavi prodajom ostrva “Vladi prajvet ajlendsa” Farhad Vladi, rekao je da je njihova cena znatno opala u poslednjih pet godina, za čak 30 odsto od vrednosti pre početka krize.
- Ljudi imaju manja primanja i zato gledaju kako mogu da zarade, a da pored toga smanje gubitke zbog poreza na zemljište - objasnio je on.

Ostrvo Lezbos / Foto: Profimedia

Ostrvo Lezbos / Foto: Profimedia

I pored niskih cena ostrva, kupovina te vrste nekretnine ipak je rezervisana za bogate. Tako je ponosna vlasnica Skorpiosa, koje je nekad posedovao grčki magnat Aristotel Onazis, postala Ruskinja Jekaterina Ribolovljeva (25), ćerka milionera Dmitrija Ribolovljeva. On je ćerki kupio ostrvo za 126,1 milion evra.
Takođe, bivši emir Katara šeik Hamad bin Kalifa el Tani obezbedio je za sebe čak šest grčkih ostrva, poznatih po imenu Ajlet of Oksija, za svega 6,9 miliona evra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP