Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

CIPRASOV PORTPAROL TVRDI

Grčka vlada neće raspisati prevremene izbore

Autor: Tanjug | 21.07.2015 - 00:05:00h | Komentara: 0

Grčka vlada "nema nameru" da raspiše prevremene izbore dok se nalazi usred finalne faze pregovora sa svojim partnerima iz evrozone o novom paketu pomoći, izjavila je danas portparol grčkog premijera Aleksisa Ciprasa Olga Gerovasili.

Aleksis Cipras

Aleksis Cipras | Foto: Profimedia

 
- Izbori ne bi trenutno bili korisni i vlada nema nameru da ih sada organizuje, rekla je Gerovasili za grčku novinsku agenciju ANA i dodala da je cilje Vlade finalizovanje dogovora sa Evropom, povratak u normalu i postizanje stabilnosti.

Cipras je prošle nedelje pretrpeo veliki udarac u parlamentu prilikom glasanja o prvom paketu mera štednje, koje kreditori zahtevaju u zamenu za novi paket pomoći vredan 86 milijardi evra, kad je protiv dogovora sa kreditorima glasalo oko jedne petine poslanika iz redova vladajuće Sirize, uključujući tri ministra.

Cipras je tada morao da se osloni na opoziciju kako bi progurao nepopularne reforme, a u sredu mu predstoji još jedan test, kad će se u parlamentu glasati o drugom paketu mera štednje, koje se odnose na bankarski i pravosudni sistem.

I sam Cipras je ranije izneo velike primedbe na sporazum sa kreditorima, ali je istakao da oni zvaničnoj Atini nisu dali izbora nego da pristane na njihove uslove.

Podsetimo, grčki ministar unutrašnjih poslova Nikos Vucis je pre nekoliko dana rekao da će vanredni parlamentarni izbori u Grčkoj verovatno biti raspisani za septembar ili oktobar.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP