Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NEMAČKI BILD PREDVIĐA

Grčki bankrot za dve nedelje?

Autor: Tanjug | 27.04.2015 - 13:21:00h | Komentara: 0

Šef grčke vlade Aleksis Cipras, koji je sinoć telefonom razgovarao sa kancelarom Angelom Merkel i šefom evro-grupe Jerun Dijselblumom, prema informacijama tablioda "Bild", pokušao je da ih ubedi da pruže novu pomoć Grčkoj kojoj, kako se navodi, za dve sedmice preti bankrot.

Grčka štednja evro | Foto: Profimedia

Ilustracija | Foto: Profimedia

Vlada (Grčke) nema više para, državni bankrot preti u naredne dve sedmice", navodi ovaj tabliod i prenosi izjavu jednog diplomate iz Evropske unije (EU) da u Grčkoj "gori i da oni nemaju ni kap vode" da ugase požar.
"Situacija je više nego dramatična", rekao je diplomata iz EU i upozorio da Grčka ne može da vraća kredite i da nije jasno da li će i penzije i plate moći u potpunosti da isplati.
Cipras i Merkel su se sinoć u telefonskom razgovoru, prema zvaničnicima grčke vlade, dogovorili da odravaju kontakt tokom pregovora izmedu Grcke i njenih poverilaca kako bi postigli sporazum o grčkom dugu.
U telefonskom razgovoru Merkel i Cipras su izrazili zajednicku elju za stalnom komunikacijom tokom citavog procesa pregovora kako bi se uskoro nalo povoljno reenje, rekao je zvanicnik koji nije eleo da bude imenovan, prenosi Rojters.

Na sastanku ministara finansija evrozone u Rigi posvećenom Grckoj ovog vikenda, izraena je nada da će kritike upućene sa tog skupa ubrzati proces reformi koje Atina treba da sprovede kako bi dobila spasonosnih 7,2 milijardi evra kredita iz međunarodnog paketa pomoći.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP