Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KOMPJUTERSKA GREŠKA

Greškom oslobođen član Pink pantera!

Autor: Tanjug | 07.10.2014 - 20:53:00h | Komentara: 0

Zatvorenik Ilija B. koji je iz austrijskog zatvora pušten tri godine pre isteka kazne zbog računarske greške bio je član "Pink panter" bande.

Zatvor

Ta u svetu poznata banda specijalizovana je za pljačku zlatara.
Ilija je 28. novembra 2005. učestvovao u oružanoj pljački jedne zlatare u Ajzenštatu kada je na Bernda R., jedan od maskirananih pljačkaša, prilikom bekstva pucao u lice. Ovaj tada tek 22-ogodišnji mladić zadobio je teške povrede, a kasnije je preminuo od posledica ranjavanja.
Specijalna jedinica policije u austrijskoj pokrajini Burgenland uspela je da uđe u trag trojici pljačkaša. Pored Ilije, decembra 2006. još dva Srbina su uhapšena u Srbiji.
Njima je dokazano, pored pljačke u Ajzenštatu, još par provala.
Policija je, takođe, tom prilikom saopštila da su oni članovi "Pink panter" bande.
Međutim, dvoje od troje osumnjičenih - Iliju B. i Slavka P., koji je pucao na Bernda R., srpske vlasti su nakon par dana pustile na slobodu.
Obojica su, kako prenose mediji u Austriji, nastavili potom svoju "kriminalnu karijeru".
Slavko P. je kasnije osuđen na šest i po godina zatvora u Španiji zbog višestruke pljačke, a Ilija B. je uhapšen u Nemačkoj i osuđen na šest i po godina zatvora.
đPosle polovine odležane kazne u Nemačkoj on je prebačen u Austriju, gde je potom zaboravljeno da se u računar zatvora unesu preostale tri godine kazne koje je izrekao nemački sud. Zbog ove greške je računar u zatvoru Garsten izračunao pogrešan datum puštanja na slobodu Ilije B., koji je odmah po izlasku iz pritvora otputovao u Srbiju, gde se sada traži putem evropskog naloga za hapšenje.
Nakon ove greške naložena je provera svih podataka o otpuštanju zatvorenika u Austriji, objasnio je direktor Direkcije za idržavanje kazni Peter Pregtl.
On je kazao da se uvodi, u teškim slučajevima, i princip "šest očiju".
Do sada je bilo uobičajeno da najmanje dva službenika unose podatke u računar. Kod teških kriminalaca ubuduće će podatke proveravati i direktor zatvora, najavio je Prehtl.
U ovom slučaju je zanimljiva i činjenica da je Ilija B. trebalo naredne nedelje da svedoči na suđenju protiv Slavka P. u Ajzenštatu i bio je neka vrsta krunskog svedoka tužilaštva.
Portparol tužilaštva u Ajzenštatu Roland Koh ističe da će suđenje za pljačku i ubistvo protiv Slavka P. biti održano "normalno", dodajući da postoji dovoljno dokaza.
On je istakao da bi bilo bolje da je bilo svedoka, ali u ovom konkretnom slučaju to nije "dramatično".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP