Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

HIT

Grupna fotografija libanske vlade doterana u fotošopu

Autor: Beta-AP | 16.02.2014 - 23:10:00h | Komentara: 0

Grupna fotografija članova novoformirane libanske vlade nacionalnog jedinstva sa predsednikom i premijerom obradjena je u fotošopu kako bi na nju bio dodat i predsednik parlamenta koji nije bio prisutan u trenutku slikanja, priznao je zvaničnik iz predsedničke palate Libana.

Libanska vlada

Na fotografiji, koju je juče libanska vlada prosledila medijima, vide se libanski zvaničnici kako poziraju ispred predsedničke palate.
Fotografiju je objavila i agencija AP, kao i mnoge druge, da bi je kasnije povukla, pošto su lokalni novinari primetili da Beri nije bio u palati u rano posle podne kada je fotografija slikana, i da je dodatno obradjena kako bi on bio dodat.
Upitan danas da to komentariše, savetnik za medije predsednika rekao
je: "Pa šta?"
On je dodao da su zvanične fotografije poslate medijima i da je "njihov izbor da li će da ih koriste ili ne".
Savetnik za medije je pojasnio ranije da prema libanskom protokolu tri najviša zvaničnika - predsednik, premijer i predsednik parlamenta - moraju da budu na grupnoj fotografiji.
Jedna je napravljena sa Berijem i prisutnim ministrima, nakon čega je predsednik parlamenta morao da otputuje za Kuvajt.
Kada su pristigli ministri koji nisu bili na prvoj fotografiji, grupa je ponovo pozirala, ali bez Berija, koji je naknadno dodat u fotošopu.
Premijer Libana Tamam Salam formirao je juče kabinet nacionalnog jedinstva, 10 meseci nakon što je došao na premijersko mesto.
Salam je bio onemogućen da do sada sastavi kabinet zbog dubokih podela medju libanskim političkim grupama, najvećim delom po pitanju gradjanskog rata u Siriji.
Mnogi šiitski muslimani u Libanu podržavaju režim Bašara el Asada, dok su suniti uglavnom na strani pobunjenika u Siriji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP