Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MEDIJSKI MRAK

"Gugl" i "Twitter" protiv
internet mraka u Siriji!

Autor: Tanjug | 30.11.2012 - 17:53:00h | Komentara: 0

Gugl" i "Tviter" objavili su danas da su aktivirali program koji omogućava Sirijcima pogođenim gašenjem Interneta da ostave na mreži govorne poruke telefonskim putem.

Google kompanija

"Gugl" i "Tvitet" aktiviraju telefonske poruke za Sirijce | Foto: Reuters

Ova usluga omogućuje ljudima da sastave i pošalju "tvit" govoreći preko telefona, a taj sistem je već korišćen prošle godine kada su vlasti u Egiptu tokom nekoliko dana obustavile rad Interneta u toj zemlji, preneo je AFP.


Međutim, kako je priznao predstavnik pretraživača "Gugl" Dejvid Tores, mnogi Sirijci možda neće moći da koriste tu uslugu pošto telekomukacione mreže u ovoj ratom razorenoj zemlji loše funkcionišu.

Oni koju budu u mogućnosti da uspostave telefonsku vezu mogu jednostavnim putem da ostave govorne poruke pozivanjem četiri ponudjena telefonska broja, a servis će te poruke postaviti na društvenu mrežu "Tviter", objasnio je Tores.

On je napomenuo da nije potrebno priključiti se na Internet da bi se ostavila govorna pošta, a da ljudi poruke koje su ostavili mogu da preslušaju pozivanjem jednog od telefonskih brojeva na koje je omogućeno ostavljanje poruka.

Twitter

Twitter

Prema izveštajima dopisnika francuske agencije, Internet i telefonske komunikacije, uključujući mobilne telefone, prekinuti su u sirijskoj prestonici.

Opozicioni aktivisti su juče optužili režim da priprema "masakr" pošto je najpre blokirao rad telefonskih linija i Interneta, dok vlasti objašnjavaju da te usluge trenutno ne funkcionišu zbog "radova na održavanju".

Vašington je jučerašnji prekid komunikacionih linija osudio kao očajnički potez sirijskog režima.

Sirijski režim je delimično prekinuo Internet veze otkako je počela pobuna protiv predsednika Bašara al Asada pre 20 meseci, ali do sada nikada nije bilo potpunog prekida kao ovog puta, navodi AP.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP