Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

UŽAS

Haos u Lugansku: 13 poginulih, mnogo ranjenih

Autor: Tanjug | 03.06.2014 - 14:30:00h | Komentara: 0

U vazdušnom napadu na zgradu regionalne administracije u Lugansku poginulo je osam osoba, a još pet je izgubilo život u višečasovnom sukobu u južnom predgrađu, blizu položaja lokalne granične jedinice ukrajinske vojske,

"Osam osoba je poginulo u bombardovanju zgrade regionalne administracije, a pet naših boraca stradalo je u sukobu sa graničarima u predgrađu Luganska", izjavio je predstavnik pres službe samoproklamovane Narodne Republike za Interfaks, a prenosi "Glas Rusije".
"Veliki broj teško ranjenih pripadnika lokalnih snaga prebačen je u bolnice", dodao je on.

Lugansk

Lugansk

Ukrajinska vojska pojačala je vojnu ofanzivu na borce samoproklamovanih "narodnih republika" Donjecka i Luganska, s ciljem da preuzmu kontrolu nad tim područjima.
Slavjansk je u centru sukoba ukrajinske vojske i proruskih snaga u Narodnoj Republici Donjeck, u kojima je dosad na desetine ljudi izgubilo život.
Novoizabrani predsednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je da će ukrajinske snage nastaviti vojne operacije u području uz granicu s Rusijom "dok god ti regioni ne počnu da žive normalno" i ne bude uspostavljen mir.

ukrajina

Pripadnici proruskih snaga u Slavjansku, gde su jutros nastavljene žestoke borbe sa ukrajinskom vojskom, tvrde da su oborili ukrajinski borbeni avion Suhoj Su-25, preneo je "Glas Rusije".
"Pre oko pola sata smo oborili avion Su-25 ukrajinske vojske, a uništili smo i jedan njihov helikopter, nekoliko tenkova i jedan oklopni transporter", izjavio je "narodni gradonačelnik" Slavjanska Vjaćeslav Ponomarjov.
On je dodao da su pripadnici ukrajinske vojske na kontrolnom punktu u blizini Slavjanska zabranili da dva autobusa sa decom napuste taj grad.
Portparol proruskih snaga u Slavjansku je naveo da trenutno taj grad nadleće osam helikoptera ukrajinske vojske.

Ukrajina Donjeck

Helikopteri ukrajinske vojske nadleću  Lugansk

Ukrajinska vojska nastavila je jutros da gađa Slavjansk, a nad gradom je uočeno više ukrajinskih borbenih aviona, izjavio je za agenciju Itar-Tas predstavnik tamošnjih proruskih snaga.

Ponomarjov je izneo da je u jutrošnjim napadima na taj grad poginuo jedan civil, a udari ukrajinske vojske su najviše usmereni na centar grada, kao i na selo Semenjovka, preneo je Interfaks.

Pored Slavjanska, borbe su se tokom noći odvijale i desetak kilometara dalje, u Kramatorsku, posebno na lokalnom aerodromu.

Prema najnovijim izveštajima, trojica pripadnika proruskih snaga su poginula u selu Jasnohirka, u predgrađu Kramatorska, pošto je ukrajinska vojska granatom pogodila automobil u kojem su se oni nalazili, navodi Itar-Tas.

UPOZORENJE: NE IZLAZITE IZ KUĆA

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov pozvao je danas stanovništvo na istoku zemlje da ne izlazi i ostane u zatvorenom prostoru zbog eskalacije sukoba sa proruskim snagama.

Avakov je, na svojoj Fejsbuk stranici, upozorio stanovnike Luganska, Slavjanska i susednih gradova Kramatorsk i Krasni Liman da ostanu u svojim domovima, javljaju agencije.

Ubistvo uživo

Ministar je naveo da ne treba izlaziti napolje kako bi "izbegli da rizikuju svoje živote" i dodao da besni "veoma intenzivna pucnjava" od jutra u malom obližnjem gradu Semenivka, prenela je agencija AFP.

Vladine trupe su angažovane u intenzivnim sukobima protiv pro-ruskih pobunjenika u istočnom gradu Slavjansk i prema pisanju Avakova "ofanziva je ušla u odlučujuću fazu", dodaje AP, a to je potvrdio i novinar američke agencije koji je nedaleko od grada čuo stalnu pucnjavu iz pištolja i artiljerije i video crni dim kako se uzdiže nad Slavjanskim.

Pisanje Avakova usledilo je dan pošto je nekoliko stotina naoružanih separatista napalo ukrajinske graničare na graničnoj ispostavi nedaleko od Luganska, koja je smatra za jednu od najvećih pobunjeničkih ofanziva u sedmonedeljnoj pobuni kada je pet pro-ruskih pripadnika ubijeno i nekoliko ranjeno.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP