Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

STRAŠNO!

HDZ: Bogoslovi su izazvali napad!
Hrvatski sudija: Manastir Krka je leglo četništva!

Autor: A. O. | 18.03.2013 - 09:58:00h | Komentara: 1

Nakon verbalnog, a nakon toga i fizičkog sukoba koji se desio juče u Hrvatskoj, između maloletnika s područja Kistanja i učenika bogoslovije manastira Krka, u kome povređeno šest osoba, uglavnom se mogu čuti osude zbog incidenta koji je, najverovatnije, izazvan nacionalnom mržnjom, ali ima i onih koji pravdaju nasilje tvrdnjom da je „manastir Krka leglo četništva”.

U tuči je učestvovalo 15 osoba, sedmorica maloletnih Kistanjaca i osam učenika pravoslavne bogoslovije, a jedna osoba zadobila je teške telesne povrede.

Pretučeni bogoslovi

Pretučeni bogoslovi | Foto: Eparhija dalmatinska

Povodom incidenta oglasila se i tamošnja bogoslovija.

-Uprava bogoslovije u Krki najoštrije osuđuje taj nemili događaj, jer on nije ničim izazvan. Brutalnim napadom na krčke bogoslove narušena je sigurnost i normalan rad naše bogoslovije", stoji u njihovom saopštenju koje su preneli hrvatski mediji.

Nezadovoljan ručkom počeo da mlati!

U tuči učestvovalo 15 ljudi! | Foto: freedigitalphotos.net

Ova institucija okarakterisala je sukob kao “izazvan nacionalnom i verskom mržnjom koji vraća Hrvatsku u najmračniji period ljudske civilizacije”.
Nasuprot tome, oglasio se opštinski odbor HDZ-a iz Kistanja koji tvrdi da su napad izazvali bogoslovi, koji su provocirali maloletnike, po čemu su, navodno, odranije poznati.

"Osuđujemo svaku vrstu nasilja pa i onog nastalog u očiglednoj samoodbrani i zalažemo se za nenasilno rešavanje sukoba", stoji u njihovom saopštenju u kome se tvrdi da je sukob odranije planiran od strane pravoslavnih učenika", smatra HDZ.

-Šta mogu reći o tim bogoslovima koji su provocirali naše momke, a kojima je mentor bio poznati mrzitelj svega što je hrvatsko, bivši iguman manastira Krka, Aleksandar Bogojević koji je četnik te je već osuđen u Hrvatskoj zbog pretnji i zbog četništva – rekao je Roka Antić tamošnji sudija za Šibenik.in . i naveo kako on ima dovoljno građanske hrabrosti da kaže kako je taj manastir “leglo četništva”.

- Naši lovci ih često čuju kako pevaju četničke i krajiške pesme u poljima, daleko od ljudi, jer se nikad nisu pomirili oni i njihovi učitelji da je ovo slobodna i neovisna Hrvatska – rekao je Antić.

Hrvatska policija rekla je da su svi učesnici tuče privedeni i da na slučaju radi policijska stanica u Kninu.
Poslednji komentari
  • Sramota Vreme: 18.03.2013 13:00h

    Koliko neko treba da bude licemeran i bez obraza da izjavi tako nesto kao to da je jedan manastri leglo cetnistva i da u polju pevaju cetnicke pesme, a jos ih i lovci culi. Onda su im lovci pevali pratece lokale i svi su lepo ziveli do kraja sveta i veka u demokratskoj drzavi hrvatskoj. Zemlji cveca, leptira i bumbara.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP