Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ORGANIZOVANJE "OLUJE"

HDZ: I Srbija se ruga Milanovićevoj vladi

Autor: Beta | 21.07.2015 - 21:04:00h | Komentara: 0

Opoziciona Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) kritikovala je danas Vladu levog centra zbog nedolaska savezničkih predstavnika na vojnu paradu 4. avgusta u Zagrebu povodom "Oluje" uz ocenu da se i Srbija ruga hrvatskoj vladi.

Hrvatska zastava

Hrvatska zastava | Foto: Profimedia

Međunarodni sekretar HDZ-a Miro Kovač na konferenciji za novinare u Zagrebu ocenio je da je Vlada pokazala neefikasnost i neznanje na polju spoljne politike, jer nije uspela adekvatno da pripremi paradu.

On je ponovio tvrdnje stranačkog šefa Tomislava Karamarka da je premijer Zoran Milanović insistirao na vojnoj paradi u Zagrebu 4. avgusta, jer je hteo da izbegne suočavanje s narodom u Kninu dan kasnije.
 - Sada smo dobili da ne samo da je Vlada osramoćena već smo svi mi u Hrvatskoj osramoćeni zbog takvog ponašanja - rekao je on.
Povodom izjave šefice diplomatije Vesne Pusić da je vojna parada hrvatska stvar i da eventualni nedolazak stranaca tu ništa ne menja, Kovač je odgovorio da bi se posle "diletantskog ponašanja Ministarstva spoljnih poslova on da je na mestu gospođe Pusić pokrio ušima".
 - Dobili smo i situaciju da se susedna Srbija ruga hrvatskoj Vladi zbog neefikasnosti državnog aparata - rekao je Kovač.
Ovogodišnje obeležavanje Dana pobede i domovinske zahvalnosti i 20. godišnjice "Oluje" slaviće se dva dana – vojnim mimohodom 4. avgusta u Zagrebu i centralnom proslavom 5. avgusta u Kninu.
Premijer Zoran Milanović iz Socijaldemokratske partije ranijih godina bio je izviždan na proslavama povodom "Oluje" u Kninu.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP