Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PREVARA NA INTERNETU

Hitno mu trebao posao, javio se na oglas, a onda je sve krenulo naopako!

Autor: Ekipa Alo! | 13.02.2014 - 10:30:00h | Komentara: 0

Muškarac (33) iz Krapinskih Toplica u Hrvatskoj postao je žrtva internet prevare. Budući da mu je trebao novac za popravku, tehnički pregled i registraciju svog 17 godina starog automobila, pokušao je naći neki privremeni posao i zaraditi potreban novac za spomenute izdatke. Ipak, tada je sve krenulo naopako...

Internet prevara

Na Fejsbuku je pronašao oglas u kojem jedna kompanija traži honorarce za posao potpisivanja ugovora s teleoperaterima na terenu, uz platu od oko 130 evra nedeljno.

- Radim kao spasilac na bazenima u Termama Tuhelj i pomislio sam kako bi mi taj honorarni terenski posao bio baš idealan da popravim i registrujem auto, a kasnije i malo poboljšam kućni budžet. Javio sam se na oglas i rekli su mi kako baš trebaju neku mlađu osobu s automobilom ko će im pokriti zagorsko područje i da dođem u Zagreb na razgovor - tvrdi ovaj muškarac.

- Rekao sam im kako mi je auto pokvaren, ali su mi odgovorili kako nema nikakvih problema i da će oni doći po mene u Zagorje. Na meni je samo da sa sobom ponesem ličnu kartu. Bila su dvojica, jedan stariji, a jedan nešto mlađi. Prvo su me odvezli u Prečko da potpišem ugovor s jednim operaterom, odmah zatim s drugim, a nakon toga i trećim. Kad sam im sve potpisao, uzeli su mi sva tri mobilna telefona i rekli mi kako će oni sada dalje srediti pretplatu i da trebam samo čekati, a oni će me obavestiti kada ću početi s poslom'', ispričao je prevareni 33-godišnjak.

Prekasno shvatio da je žrtva prevare

Samo nakon nekoliko dana shvatio je da je prevaren.
''Naime, dobio sam dva računa za mobilni telefon jedan na 2155 evra, drugi na 1764  evra, a nekoliko dana kasnije i treći na 365 evra. Naravno, odmah sam nazvao teleoperatere i blokirao svoje ugovore, ipak bilo je kasno. Moji ''agenti'' i dalje su mi govorili da ništa ne brinem i da će sve biti u redu.  Samo desetak dana kasnije izgubio im se svaki trag i više se nisu javljali na telefone. Sve sam prijavio i policiji, a teleoperateri su mi samo rekli kako račune moram platiti ili mi preti tužba, i da ne mogu ništa napraviti dok se sudom i pravosnazžnom presudom ne pronađe krivac.

Preti mu tužba

- U januaru sam bio i na prepoznavanju u policiji i na slici odmah prepoznao jednog od njih. Mislim da su ga uhvatili, ali šta će biti dalje, ne znam. Znam da sam postupio naivno jer sam sam došao s ličnom kartom i potpisao ugovore, ali šta da sada radim'', pita se zabrinuti 33-godišnjak.
Zbog toga što račune nije platio, niti ih može platiti, sada mu prete tužbom.
''Imam manje od 400 evra plate. I ovako jedva preživljavam i spajam kraj s krajem i ne znam šta će biti ako mi tužbom sednu ne platu'', rekao je on.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP