Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NIKAD NIJE KASNO

Holanđanin POLA VEKA kasnije traži Nadu: Šest nedelja ljubavi i neoprostiva prepreka

Autor: 24sata.hr | 18.09.2014 - 10:30:00h | Komentara: 0

Holanđanin Martin Hendriks (67) je pre 50 godina letujući u Hrvatskoj upoznao Nadu Medžić iz Ljubljane a sada želi da je pronađe i sazna kakav je bio njen život.

Parovi, ljubav, veze

Letnja ljubav se pretvorila u životnu čežnju | Foto: freedigitalphotos.net

Javio se holandskoj stanici 'Kro' koja ima emisiju nazvanu 'Memories', a koja spaja stare prijatelje i bivše ljubavi. Martin je ispričao kako je tog leta 1964. bio na kampovanju gde je upoznao Nadu.
Ne seća se u kom mestu je letovao, ali se seća da je Nada tamo bila s bakom. Skupio je hrabrosti i seo kraj nje, dok je njegovo društvo veče provodilo uz vino i gitare.
- Kad su nam se pogledi sreli, nisam mogao da odvojim oči sa nje, toliko me očarala, a video sam da i ona mene netremice gleda. Skupio sam hrabrost, prišao joj i pitao je smem li da sednem pored nje. Sećam se da sam pomislio: “Bože, kako je lepa, tako graciozna i tako lepe plave kose! - ispričao je.
Otac nije dao da ode u Sloveniju
Zajedno su proveli šest nedelja leta, a zatim se sreli i sledećeg leta. U međuvremenu su slali pisma. Završilo se i to leto pa je dogovoreno da će Martin na zimu doći u Sloveniju te raditi u hotelu Nadinih roditelja. Planove mu je pomrsio otac, koji mu je sakrio pasoš kako ne bi mogao da ode u nepoznato. Otac je želeo da završi fakultet i ode u vojsku.
Kontakt s Nadom počeo je slabiti, pisma su počela sve ređe da dolaze. Prošlo je puno godina i Martin se ne seća kako su definitivno prekinuli vezu.

'Uništio sam sva pisma, ali želim opet da je vidim"
- Zbog svega sam bio jako tužan, nemoćan, frustriran, sećam se da sam uništio sva nena pisma i njene slike samo da bih je lakše zaboravio - rekao je Martin, koji je danas u penziji, koji se nakon ljubavnog sloma s Nadom oženio i završio fakultet. Nažalost, supruga mu je preminula u 50. godini. Ima dvoje odrasle dece i dvoje unučadi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP