Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

UŽASNO!

Horor i neverica: Izrešetali mlade devojke jer su plesale na kiši!

Autor: Blic | 03.07.2013 - 11:31:00h | Komentara: 0

Dve pakistanske tinejdžerke, Nur Basra(15) i Nur Šeza(16), ubijene su zajedno sa svojom majkom jer su navodno “obeščastile” porodicu time što su dopustile da snimak na kom plešu i smeju se na kiši bude postavljen na interent.

Snimak koji ih je koštao života!

Snimak koji ih je koštao života!

 
 
U prošlu nedelju, u njihovu kuću u pakistanskom regionu Gilgit upala su petorica maskiranih muškaraca i zapucala iz vatrenog oružja, pri čemu je zajedno sa devojkama ubijena i njihova majka Nur Šeza.

Policija veruje da je Kutore, sin njihovog očuha, ovaj video protumačio kao “uvredu porodične časti” i da je pokušao da “čast povrati” time što ih je ubio. Kutore se još uvek nalazi u bekstvu, ali četvorica njegovih prijatelja su priznala zločin. Kutorea tereti i maloletni brat ubijenih devojaka.

Rođenu ćerku ubili kiselinom jer je dva puta pogledala muškarca!

Snimak u kome sestre, u tradicionalnoj odeći - šalvarama, dugim košuljama, i hidžabu (pokrivene glave) plešu i smeju se pred kamerama načinjen je pre šest meseci. Otada je rezmenjivan na mobilnim telefonima, i čini se da je izazvao zgražavanje u njihovom konzervativnom gradu.
Komisija Hjuman rajts voča za Pakistan tvrdi da su 2011. 943 žene u ovoj zemlji ubijene zbog toga što su navodno osramotile svoju porodicu, što je za 100 više nego u 2010.
U novembru je pakistanski par priznao da su svoju 15-godišnju ćerku ubili jer je “pogledala mladića”. Devojčin otac je rekao da su je polili kiselinom jer su se bojali da bi njen čin mogao da osramoti porodicu: “Momak je naišao na motociklu. Ona se dvaput okrenula i pogledala ga. Rekao sam joj da to ne redi, da je to loše”, dok majka dodaje: “Kazala je da nije bilo namerno. Da neće vieš gledati. Ali ja sam već bila bacila kiselinu. Sudbina je htela da umre tako”.

Kao da sve ovo nije dovoljno monstruozno u Pakistanu živi i Kainat Sumro, devojka koja ima sreće jer je brat nija ubio. Kakva je to sreća, pitate se. Pa, ne mala ako ste žrtva jednog silovanja u Pakistanu. A kamoli njih četiri.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP