Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

CIA PRIZNALA KAKO JE MUČILA:

"Hranili" zatvorenike preko analnog otvora, a radili su im još i gore stvari! (VIDEO)

Autor: Telegraf.rs | 10.12.2014 - 13:42:00h | Komentara: 1

Na poslednjem saslušanju američkog Senata, obelodanjeni su još neki, manje poznati detalji o tome čime se sve ova obaveštajna služba služila da bi došla do željenih informacija, ili jednostavno slomila duh svojim zatvorenicima

Sedište CIA,  budžet Agencije je 14,7 milijardi dolara

Sedište CIA, budžet Agencije je 14,7 milijardi dolara | Foto: Profimedia

Jedna od najvećih američkih i svetskih obaveštajnih službi, CIA “poznata” je po svojim metodama ispitivanja zatvorenika.
Na poslednjem saslušanju američkog Senata, obelodanjeni su još neki, manje poznati detalji o tome čime se sve ova obaveštajna služba služila da bi došla do željenih informacija, ili jednostavno slomila duh svojim zatvorenicima i učinila im “boravak” što neugodnijim.
Među njima su mučenje vodom, zatim tuširanje ledenom vodom, manipulacija ishranom, nedozvoljavanje zatvorenicima da spavaju, izlaganje niskim temperaturama, i još mnogo drugih.
Poznato je da su agenti CIA- e znali da samo ulete u ćeliju, skinu sa zatvorenika svu odeću i sa njim tako trče i vuku ga kroz hodnike, dok ga usput udaraju. Takođe, nekim zatvorenicima nije dozvoljeno da spavaju i do 180 sati, a to je obično izvođeno tako što su bili vezani u uspravnom položaju, uz propratnu buku.


Kada su zatvorenika Abu Zubajdaha mučili tako što su mu sipali ogromne količine vode u usta, on umalo nije umro, pa mu je bila neophodna lekarska pomoć, da bi ga vratili u život. Jedan zatvorenik je bio držan u potpunom mraku, dobijao je sve lošiju i lošiju hranu, jedna ruka mu je bila vezana iznad glave i puštana mu je muzika 24 časa dnevno. Takođe, nije mu bilo dozvoljeno da koristi toalet, nego je nosio pelenu.
Ima dokaza da su agenti CIA- e i pretili porodicama zatvorenika, govoreći da će im ubiti decu i žene, ako ne dobiju željene informacije.
U nizu metoda mučenja agenata izdvaja se i takozvano “rektalno hranjenje“, kada su zatvorenicima davali hranu kroz anus.
Agenti koji su se bavili ovakvom vrstom “ispitivanja” uglavnom su bili agenti koji su imali problema sa kontrolom besa, čak je nekolicina njih bila optuživana i za seksualne napade, navodi se u dokazima.
Poslednji komentari
  • Kurir Jovica Vreme: 10.12.2014 17:51h

    A Obama ko bajagi nije nista znao. Verovatno su se gledajuci snimke sa svojim saradnicima(HILARI kLINTON) i ostalim lepo zabavljali. A onda za javnost demokratija...bla bla bla..demokratija..bla.truc..demokratija

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP