Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

AMERIKA NA NOGAMA:

Hrvat zlostavljao devojčicu, SAD nudi milion dolara za hapšenje!

Autor: Jutarnji list | 02.09.2014 - 22:13:00h | Komentara: 1

Hrvat Majkl R. Vučić (41) optužen je za višestruko seksualno zlostavljanje i bludničenje nad svojom bivšom učenicom, a koje datiraju iz 2012. godine.

Majkl R. Vucic

Majkl R. Vučić

Učitelj u američkoj školi, Hrvat Majkl R. Vučić (41), digao je Ameriku na noge. Naime optužen za višestruko seksualno zlostavljanje i bludničenje nad svojom bivšom učenicom, a koje datiraju iz 2012. godine.

Umesto da se suoči sa optužbama on je pobegao. Naslutio je da su mu istražitelji za vratom pa se na vreme, doslovce dan pre nego što su mu pokucali na vrata njegovog američkog doma u Lejk Forestu, ukrcao na avion za Nemačku. Napustio je američko tlo prošlog utorka i od tada je njegova fotografija na poternici koja je vredna milion dolara. Tolika je, naime, ponuđena novčana nagrada za sve koji doprinesu njegovom hapšenju.
I dok se taj, nedavno razvedeni, učitelj negde na području Evropske unije skriva, Amerika je u strahu.
Njegov, pak, poslodavac, tačnije škola Gevin Saut Midle Skul iz Inglesajda u kojoj je proteklih 18 godina predavao i koja je bila njegovo radno mesto i jedini izvor prihoda, je postiđena i šokirana. Direktor škole obratio se pismom u kome se izvinio svim roditeljima zbog njegovog zaposlenog kojem je pre gotovo dve decenije ukazao poverenje i dao mu posao.
“Žao mi je što svima moram da saopštim da je učitelj Majkl Vučić pod istragom i da je izdan nalog za njegovim hapšenjem jer se nedolično ponašao prema jednoj učenici koja pohađa našu školu. Obzirom na sve okolnosti, policija mu je u svojim merama izdala zabranu prilaska školi i školskom dvorištu”, stoji između ostalog u pismu škole roditeljima đaka koji je pohađaju.
Prijatelji, poznanici i kolege, pa i roditelji učenika, ostali su frapirani informacijom o profesoru za kojeg su, sve do prošle nedelje, uglas tvrdili da je jedan od retkih Evropljana koji deluje bezbrižno i čini se bez greha.
“Imao je bezbrižan pogled koji smiruje pa i kad mi je dete u dnevniku imalo sve jedinice. Trudio se da olakša problem nama roditeljima. Ne mogu da verujem da je bio kadar išta tako gnusno da učini! Pa to je bila devojka od nepunih 13 godina.”, kaže jedan od roditelja.
Nitko ga nije doživljavao kao stranca. Znali smo da potiče iz zemlje u kojoj je bio rat – priča jedna od majki 11-godišnje djevojčice koja ni približno nije pomislila da je on seksualni predator, pedofil.
Prema navodima optužbe, ovaj profesor je u pet navrata u krugu škole, tačnije u svojoj kancelariji, seksualno zlostavljao tadašnju 13-godišnju učenicu. Dve godine kasnije, iz neutvrđenog razloga, ta djevojčica je odlučila da progovori o nedoličnom ponašanju svoj bivšeg profesora. Tinejdžerka je otvorila srce pre desetak dana svom dedi i svojoj baki koji su odmah alarmirali institucije. A da mu se loše piše, on je to shvatio preko profila te djevojčice na društvenoj mreži Fejsbuk a na kojoj su i dalje komunicirali.
Naznačila mu je da će ga raskrinkati što mu je bio dovoljan znak da nestane.
Majkl R. Vučić diplomirao je na Ilinosi Stejst Univerzitetu a godišnji prihodi u školstvu, radeći punu satnicu, su mu iznosili oko 62.000 dolara, što je, ako je suditi po ostalim prihodima njegovih kolega na istom godišnjem nivou bilo i za trećinu više.
Poslednji komentari
  • grada Vreme: 03.09.2014 01:24h

    Hmmmmh Vucic a...............................

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP