Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZA NEVERICU!

Hrvati dobili 18 godina zatvora u Paragvaju zbog šverca kokaina u stomacima!

Autor: Tanjug | 15.11.2013 - 12:41:00h | Komentara: 0

Domagoj Tobler (24) i Mirko Novaković (23) švercovali su drogu koju su progutali, a otkriveni su na aerodromu u Asunsionu, gde su graničari utvrdili da u želucima imaju sumnjiv sadržaj. Oni su osuđeni u Paragvaju na po 18 godina zatvora.

Kokain

Ilustracija | Foto: FoNet

Dva hrvatska mladića iz Josipovca kod Osijeka, koji su uhapšeni 2011. godine, osuđeni su u Paragvaju na po 18 godina zatvora zbog šverca kokaina koji su “sakrili” u stomak.

Domagoj Tobler (24) i Mirko Novaković (23) švercovali su 1,2 kilograma kokaina, koji su progutali, a otkriveni su na aerodromu u Asunsionu, gde su ih graničari izdvojili pre ulaska u avion za Evropu i utvrdili da u želucima imaju sumnjiv sadržaj, odnosno drogu.

Iz Toblera je izvađeno 25 kapsula kokaina, a Novaković je morao da bude podvrgnut laparaskopskoj operaciji, i iz njega je izvađeno 37 kapsula.

Kako piše Jutarnji list, porodica Novakovića ogorčena je jer smatra da država nije pomogla njihovom sinu u pravosudnoj borbi i najavljuju da će, ako presuda bude potvrđena, tražiti da on bude prebačen na odsluženje kazne u Hrvatsku. Oni su uvereni da je uhapšeni žrtva i da se ne zna ko ga je tamo poslao.

Novaković i Tobler presudu su čekali gotovo tri godine u zloglasnim paragvajskim zatvorima, a u hrvatskim medijima, posle saznanja o hapšenju, spekulisalo se da su po drogu išli za poznatog narkodilera iz Josipovca.

I sami uhapšeni su hrvatskim novinarima, koji su došli da ih posete u zatvor u Paragvaju, ispričali da su bili prisiljeni na taj način da dopreme kokain u Hrvatsku strahujući za svoje porodice, piše list.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP