Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NE ŽELI DA NAM PUT DO EU BUDE LAK

Hrvatski konzervativac pozvao državni vrh da Srbiji "pripremi pakao"!

Autor: Tanjug | 23.01.2014 - 13:39:00h | Komentara: 4

Predsednik konzervativne HSP Daniel Srb zatražio je danas od hrvatskog državnog vrha da se prema Srbiji, nakon što je otvorila pristupne pregovore sa EU, postave tako da joj pripreme pakao postavljanjem zahteva oko kojih ne sme biti popuštanja, javila je agencija Hina.

Daniel Srb

Daniel Srb

Lider ove parlamentarne stranke je, na konferenciji za novinare u Osijeku, rekao da Hrvatska u pristupnim pregovorima Srbije i EU mora da otvori pitanje ratne odštete i osude svih zločinaca koji su počinili zločine u Hrvatskoj tokom Domovinskog rata.

To bi, smatra Srb, trebalo da uključi i osobe u političkom vrhu Srbije odgovorne za otvaranje logora u Srbiji i odgovornost vrha JNA za rat u Hrvatskoj.

Srb je rekao da Hrvatska u odnosima sa Srbijom mora da otvori pitanje pronalaska nestalih, povratak imovine, rešavanja granice na Dunavu i prava Hrvata u Vojvodini.

Dok ta prava u Srbiji ne budu podignuta na nivo prava koja imaju Srbi u Hrvatskoj, ne sme biti razgovora o davanju saglasnosti Hrvatske na određena poglavlja koja će Srbija otvarati u pristupnom procesu, poručio je predsednik HSP-a.

Srb smatra i da oko pristupnih pregovora Srbije i EU mora da postoji “celokupna strategija hrvatske diplomatije”.

“Hrvatska ne sme da prokocka ovu priliku” i jedino dobro koje Hrvatska može da ima od EU jeste prilika da “Srbiji ispostavi svoje zahteve i da oko njih ne popušta”.
 
Poslednji komentari
  • ivan Vreme: 23.01.2014 16:56h

    Ма какав Срб,ово није ни хрт,лупа индивидуа као нешто по самару...мислим оно када женско јаше коња, а он у галопу,па оно удара по седлу или ти самару...Што се тиче ЈНА то је била и хрватска војска,само господин или не зна или је заборавио, валда зна где је радио Тус, Туђман и остала братија,а што се тиче живота Хрвата у Војводини,ја бих жарко желео да такав живот имају и Срби у Хрватској.Презиме господина говори заправо ког је порекла,као и маса осталих такозваних Хрвата, и нормално да је тај Србски отпад већи Хрват од Хрвата или ти увлакач,или подгузна мува.Не заборави индивидуо да Хрвати у мојој Војводини слободно пишу латиницу,али џаба говорити теби и сличнима,кад Ваш мисаони апарат то не може да региструје.Било би смешно,да није жалосно у 21.веку. Еј.

  • ĐOVANI Vreme: 23.01.2014 17:43h

    MALI,POMISLILI DA SU VELIKI!

  • SLOVENAC Vreme: 23.01.2014 19:52h

    Prezime ti je prva liga

  • momazver Vreme: 24.01.2014 15:15h

    EDIPOVAC

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP