Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SKANDAL

Hrvatski sveštenik silovao trojicu kolega!

Autor: A.O. | 06.03.2014 - 13:38:00h | Komentara: 0

Katolički sveštenik don Neđeljko Ivanov je prvi sveštenik u Hrvatskoj, koji je prema crkvenom kanonu osuđen za pedofiliju. Ipak, iako je dokazana njegova krivica on zbog zastarelosti celog slučaja, neće biti procesuiran pred civilnim sudom.

Ilustracija

Don Neđeljko Ivanov, prvi hrvatski sveštenik koji je zvanično kažnjen zbog pedofilije, silovao je i trojicu sveštenika, dok su oni bili dečaci.
Jedan od njih, zahvaljujući kome je istina o don Neđeljku izašla na videlo zove se Josip Lisica, koji je 20 godina posle stao pred TV kamere i javno otkrio strašnu tajnu i pokrenuo lavinu.
Vest o presudi počasnom građanu Bibinja don Neđeljku Ivanovu, Lisica je primio SMS porukom od sestre i zatekla ga je u centralnoj Švajcarskoj, gde živi već 18 godina.
Don Neđeljko je zahvaljujući hrabrosti Lisice i ostalih sapatnika, postao prvi sveštenik u Hrvatskoj, koji je prema crkvenom kanonu osuđen za pedofiliju, piše zagrebački “Jutarnji list”.
Doduše, Ivanov nije izbačen iz crkvenih redova, jer je ta odluka u nadležnosti Kongregacije za nauku vere u Vatikanu. On i dalje može da služi misu, ali samo svojim kolegama, a osuđen je na post, molitvu i naloženo mu je da se izvini žrtvama koje je seksualno zlostavljao.
Zbog zastarelosti celog slučaja, neće biti procesuiran pred civilnim sudom.
Lisica kaže da mu je presuda izrečena don Neđeljku donela satisfakciju, jer se napokon sve zna. Ipak, kaznu ne smatra pravednom. Danas ima ženu i dete od dve godine i sedam meseci i, kaže, lep život. Ipak, pogled u prošlost za njega je težak i mučan.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP