Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NEVEROVATNO!

Humana do srži: Žena daje organ po organ potpunim strancima!

Autor: Press | 23.06.2014 - 13:02:00h | Komentara: 0

Ova neverovatna žena, Sju Đanstefani, je do sada donirala svoj bubreg, deo jetre i jajne ćelije, a sledeće na redu je plućno krilo...

Operacija

Žena u punoj snazi je donirala svoje organe potpunim strancima! (ilustracija)

Ova 47- godišnja majka i žena velikog srca želi da pomogne ljudima tako što će im dati delove svog tela bez kojih može da živi.
- Divno je biti u mogućnosti da pomognete nekome i vratite ga u život. Trenutno nije moguće dati plućno krilo u mojoj zemlji, ali bih volela i to da uradim - rekla je Sju.
Ona je prvi put donirala organ 2001. godine i to je bio njen bubreg. Tada nije bilo legalno dati bubreg nepoznatoj osobi. Tada je okačila oglas na internetu gde je objavila da daje bubreg, i to besplatno.
- Ne trebaju nam oba bubrega, a mnogi ljudi se rode samo sa jednim. Zašto ga ne bih dala nekome kome je bubreg potreban. Javio se Leri Rozenfild iz Kolorada, koji je u 60-oj godini oboleo i bila mu je potrebna dijaliza, a sat je otkucavao. Leri sada ima 73 godine i živi život punim plućima - ispričala je Sju.
Kada se pročulo za njeno humano delo, jedan par iz Australije joj se obratio, u nadi da će im donirati svoje jajne ćelije, jer nisu mogli da dobiju dete. Sju im je donirala svojih 27 jajnih ćelija. Konačno, prošlog decembra, Sju je dvogodišnjoj devojčici poklonila deo svoje jetre i tako joj spasila život.
Sada bi Sju volela da donira plućno krilo. Iako su 2006. godine altruističke donacije postale legalne u Engleskoj, to ne važi i za pluća, pa zato Sju planira da to obavi u Americi.
- Prijatelji i porodica ne razumeju ovu moju odluku, ali ja se nikada neću pokajati. Ja menjam drugima život i osećaj je fantastičan - zaključila je Sju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP