Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MARŠEVI ŠIROM MAKEDONIJE

Hvala, heroji!

Autor: Tanjug | 13.05.2015 - 08:35:00h | Komentara: 0

U gradovima širom Makedonije održani su skupovi na kojima su građani izrazili podršku snagama bezbednosti Makedonije, povodom nedavne akcije policije protiv terorista u Kumanovu, kada je poginulo osam policajaca.

Marš podrške policiji

Marš podrške policiji | Foto: Tanjug/AP

Više od hiljadu građana Ohrida, koji su se sami organizovali posredstvom društvenih mreža, okupilo se sinoć na gradskom trgu. Među okupljenima je bilo pripadnika svih generacija, a bili su i predstavnici lokalne samouprave, predvođeni gradonačelnikom Nikolom Bakračeskim, javlja MIA.

Građani su se ulicom "Makedonskih prosvetitelja" uputili ka zgradi policijske stanice u Ohridu, a prolazeći pored uniformisanog saobraćajca, predali su mu državna znemenja u znak podrške i poštovanja prema poginulim kolegama.

Nakon toga građani su kroz grad nastavili marš podrške bezbednosnim snagama i vratili se na gradski trg Svetog Klimenta Ohridskog.

MIA javlja da su slični skupovi održani u još 23 grada širom Makedonije.
Miran marš podrške makedonskoj policiji održan je sinoć u centru Prilepa, gde su se okupili predstavnici udruženja bezbednosnih snaga iz Prilepa, Kruševa, Makedonskog Broda i okolnih opština.

Predsednik udruženja "Prilepski branitelji" Goce Stefanovski je podsetio na konflikte iz 2001. godine i rekao da Prilepčani još nisu zaboravili desetine poginulih u tim nemirima i da zato razumeju bol porodica osmoro poginulih policajaca u Kumanovu.

Prilepski gradonačelnik Marjan Risteski izrazio je maksimalnu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova i bezbednosnim snagama koje se suprotstavljaju, kako je rekao - jednoj od najvećih terorističkih grupa na Balkanu.

"U ovom trenutku treba da sačuvamo suživot i mir u našoj zemlji, bez obzira na nacionalnu, versku, političku i bilo kakvu drugu pripadnost. Izražavam saučešće porodicama poginulih policajaca. Prilep i Prilepčani će uvek biti na braniku otadžbine", izjavio je Ristevski. Marš podrške policiji održan je i u Delčevu, Berovu, Pehčevu i Makedonskoj Kamenici.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP