Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZAPELO

Ilinois odložio glasanje o gej brakovima

Autor: Tanjug | 02.06.2013 - 07:18:00h | Komentara: 2

Predstavnički dom američke savezne države Ilinois odložio je do jeseni glasanje o legalizaciji istopolnih brakova, pošto je zatraženo još vremena da se lokalni kongresmeni izjasne o tom pitanju.

Gej par

Uskoro će moći da se venčaju i u Ilinoisu? | Foto: Reuters

Zakon je već izglasan u lokalnom senatu, pri čemu je guverner Ilinoisa Pet Kvin rekao da će ga potpisati, tako da se sada samo čeka potvrda kongresa.

Procenjuje se da legalizacija istopolnih brakova nije prošla jer nije dobila podršku Afroameričkih kongresmena, koji nisu bili uključeni u pripremu zakona.
Dvanaest američkih saveznih država, uključujući i Distikt Kolumbiju usvojili su zakon o istopolnim brakovima. Istovremeno, 37 država je zabranilo takvu vrstu brakova.
Zakon o zaštiti braka koji je Kongres SAD usvojio 1996. godine a potpisao ga je tadašnji predsednik Bil Klinton sprečava federalnu vladu da prihvati istopolne brakove i daje svakoj pojedinačnoj saveznoj državi mogućnost da odbije da prihvati tu vrstu brakova koju je nekad druga država usvojila.
Vrhovni sud SAD se trenutno izjašnjava o zakonitosti tog akta.
Poslednji komentari
  • predrag Vreme: 02.06.2013 11:54h

    Jeuziti katolički iz Vatikana iniciraju da se podržava : Feminizam, Homoseksualnost, Pedofilija itd..., Cilj je da na planeti Zemlji živi 1 milijarda stanovnika. Papa je katolicima obećao da će oni biti ta „Zlatna milijarda“. U pitnju je najveća podvala pape katolicima. Ktolici veruju da će njih satana iz Vatikana poštedeti, ako podržavju zlo koje radi.

  • Dejan_1986 Vreme: 03.06.2013 10:38h

    Poražavajuće je koliko su neki ljudi ograničeni i zatucani kada su ovako škakljive vesti u pitanju... Autohomofobija i homofobija zauzimaju 99% odbrambenih stavova iako velika većina njih odbija da prihvati definiciju tog pojma koji jasno opisuje njihovo stanje. I obavezno gledaju na takve stvari iz subjektivnog ugla (neretko se i poistovećuju: "Ja nikad ne bih mogao/la sebe zamisliti sa osobom istog pola" i sl. i to automatski govori o njima samima.) Posebno mi je nebulozno što se sa tim pravima LGBTIQ osoba automatski povezuje "moranje" da svi postanu homoseksualci jer je sada to prihvaćeno "kao" normalno. Kod njih nema mogućnosti izbora, već ili - ili, a to dodatno govori o autohomofobiji kao i homofobiji. Ko je iole racionalna i realna osoba, razumeće moj komentar bez ikakvih negativnih konstatacija.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP