Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POTRAGA ZA NESTALIM AVIONOM SE NASTAVLJA

IMA PREŽIVELIH?!

Autor: Ekipa Alo! | 10.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Kineska državna televizija javila je da je porodica stupila u kontakt s jednim kineskim državljaninom iz nestalog aviona na letu od Kuala Lumpura do Pekinga!

Potraga za nestalim avionom se nastavlja

Potraga za nestalim avionom se nastavlja

Porodica je uspela da stupi u kontakt sa njim, a malezijske vlasti pomoću telefonskog signala pokušavaju da lociraju avion, za koji se veruje da je pao u more.


Malezijsko ministarstvo saobraćaja saopštilo je juče da uzrok nestanka aviona može biti i teroristički napad, s obzirom na to da su na letu bila i četvorica putnika s lažnim pasošima, a da će istraga pokazati da li je ta hipoteza tačna. Jedna od pretpostavki jeste i da je avion ubrzo posle poletanja krenuo nazad.
Avion vijetnamske mornarice pronašao je objekat za koji se veruje da je deo nestalog aviona „Malazije erlajnz“, saopštili su zvaničnici u Vijetnamu.

- Postoji realna mogućnost da je avion krenuo nazad prema Kuala Lumpuru - rekao je šef malezijskog ratnog vazduhoplovstva Rodzali Daud. Avion je iz Kuala Lumpura krenuo u Peking u noći između petka i subote, a sa radara je nestao sat kasnije. U avionu se nalazilo 239 putnika i članova posade.

Rahman: Nestanak aviona vazduhoplovna misterija bez presedana

Nestanak malezijskoj aviona je "vazduhoplovna misterija bez presedana", izjavio je danas zamenik direktora Malezijske civilne vazduhoplovne službe Azharudin Abdul Rahman.


Iako je u toku sveobuhvatna potraga za avionom iz vazduhu i sa mora, ni trećeg dana nije pronadjen bilo kakav trag o letilici niti o 239 putnika i članova posade aviona sa leta od Kuala Lumpura do Pekinga.


Rahman je istakao da se otmica ne može isključiti dok istraga ne isključi sve mogućnosti nestanka aviona kompanija Malezija Erlajn sa leta MH370 za Peking, prenela je agencija Rojters.


"Nažalost nismo pronašli bilo šta, što izgleda da su predmeti iz aviona, a kamoli avion. Što se nas tiče, moramo da pronadjemo letelicu, moramo da nadjemo komad vazduhoplova, ukoliko je to moguće", rekao je Rahman na konferenciji za novinare.


Na desetine brodova i aviona iz sedam zemalja krstari morima oko obala Maleziji i južno od Vijetnama, paralelno sa razmatranjem pitanja o mogućim bezbednosnim propustima, bombi ili otmici što je moglo da obori Boingov avion.


Avion sa leta MH370 nestao sa radara u ranim satima u subotu, oko sat vremena po poletanju sa aerodroma u Kuala Lumpuru, pošto je avion postigao visinu od 10.670 metara.


Rojters navodi da je vijetnamska mornarica prijavila da je uočila nešto što bi moglo da bude komad vazduhoplova, pošto je sinoć mrak počeo da pada nad Tajlandskim zalivom i Južnim kineskim morem i brodovi i avioni će nastaviti potragu po dnevnom svetlu pošto do sada ništa nisu pronašli.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP