Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

STRAH I TREPET U BANGALORU

Indija: Šestogodišnju devojčicu silovali u školi

Autor: Novosti | 17.07.2014 - 15:54:00h | Komentara: 0

Devojčicu su silovala dvojica zaposlenih u školi koju pohađa u gradu Bangalore zbog čega danas protestuje više stotine ogorčenih roditelja.

silovanje

Devojčicu, starosti šest godina, silovala su dvojica zaposlenih u školi koju pohađa u gradu Bangalore zbog čega danas protestuje više stotine ogorčenih roditelja.
Napad se dogodio 2. jula, ali su roditelji devojčice tek pre nekoliko dana to otkrili pošto su je odveli u bolnicu zbog bolova u stomaku.
Policija istražuje slučaj i za sada niko nije uhapšen, a indijski mediji prenose da su devojčicu silovali nastavnik fizičkog vaspitanja i pripadnik službe obezbeđenja, navodi BBC.
Povodom tih navoda se oglasila policija koja je saopštila da je u školi zaposlen veliki broj nastavnika i čuvara zbog čega se još radi na identifikovanju napadača.
U međuvremenu se danas okupilo stotine besnih roditelja ispred škole, koji su uništavali ogradu oko školske zgrade i uzvikivali parole protiv školske uprave, tražeći pravdu za žrtve seksualnog nasilja.
Direktor škole Rustom Keravala obratio se prisutnima, kojima je ponudio "iskreno izvinjenje" i obećao punu saradnju sa policijom tokom istrage.
Ovaj slučaj je samo poslednji u nizu u seriji izveštaja o seksualnim napadima nad ženama i devojčicama u Indiji.
Novi indijski premijer Narendra Modi obećao je nultu toleranciju prema zločinima nad ženama, ali to nije smanjilo diskriminaciju i nasilje nad njima, navodi BBC.
Domaća i svetska javnost je bila šokirana 2012. vešću o grupnom silovanju i prebijanju studentkinje u autobusu u Nju Delhiju koje je dovelo do njene smrti.
Brutalnost ovog napada doveo je do masovnih protesta u zemlji i primorao vlasti da usvoje strože zakone za ova krivična dela, uključujući i smrtnu kaznu u retkim slučajevima.
Ni to nije pomoglo da se smanji stopa silovanja i napada jer prema poražavajućim podacima indijskih vlasti za 2013. žene bivaju silovane na 21 minut u toj zemlji.
Vesti iz Rubrike
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP