Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

STRAŠNO

Iran:U zemljotresu najmanje
40 poginulih, Bušer neoštećen (VIDEO)

Autor: Tanjug | 16.04.2013 - 14:49:00h | Komentara: 0

U današnjem snažnom zemljotresu na istoku Iranu, u blizini granice sa Pakistanom, poginulo je najmanje 40 ljudi, javljeno je da je pet ljudi izgubilo život i u Pakistanu, a iranska atomska elektrana Bušer, koja se nalazi na zapadu Irana, nije oštećena, prenose agencije.

Zemljotres u Iranu

Zemljotres u Iranu | Foto: youtube

Još nisu date pojedinosti o razmerama štete u retko naseljenom području, pogodjenom potresom koji je uzdrmao zgrade čak u Nju Delhiju i u Dubaiju i Bahreinu u Persijskom zalivu. Iranski seizmološki centar je saopštio da je zemljotres jačine 7,5 stepeni Rihterove skale pogodio slabo naseljeno područje Saravan, oko 48 kilometara od granice sa Pakistanom, dok Američki geološki zavod je magnitudu zemljotresa preliminarno procenio na 7,8 stepeni, a dubinu na 15,2 kilometra, prenela je agencija AP.
Rojters je preneo, pozivajući se na iransku agenciju Fars, da u gradu Saravan koji leži u blizini epicentra zemljotresa, nema ozbiljne štete.
Iranska državna televizija je navela da su elektroenergetski i telekomunikacioni sistemi u prekidu u većem delu provincija Sistan i Baludžistan na jugoistoku Irana.


Današnji potres je usledio manje od nedelju dana nakon zemljotresa jačine 6,1 stepen Rihtera koji je uzdrmao područje u blizini nuklearke Bušer na iranskoj obali Persijskog zaliva, kada je poginulo 37 ljudi.
Današnji zemljotres nije naneo štetu Bušeru, rekao je jedan zvaničnik ruske atomske kompanije Atomstrojeksport koja je izgradila tu nuklearku.
Taj zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da je razgovarao sa jednim svojim kolegom u toj nuklearki i da je on rekao da nema štete.
Bušer, jedina iranska atomska elektrana, nalazi se u zapadnom Iranu, dok je današnji zemljotres pogodio istok Irana u blizini granice s Pakistanom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP