Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

INCIDENT

Iranci zauzeli brod, Pentagon negira da je američki

Autor: Tanjug | 28.04.2015 - 17:32:00h | Komentara: 0

Saudijska televizija "Al Arabija" je danas objavila da su "iranske snage" u Persijskom zalivu preuzele kontrolu nad američkim teretnim brodom, pošto su prvo na njega otvorile vatru, da bi ga zatim preusmerile prema iranskoj luci Bandar Abas.

Iran Mornarica Brod

Iranska mornarica | Foto: Profimedia

Posada iz istočne

Evrope i Azije

Na teretnom brodu koji su danas u Persijskom zalivu zauzele iranske snage nalaze se 24 člana posade, uglavnom iz istočne Evrope i Azije, saopštila je kompanija "Rikmers Šip menidžment", koja je iznajmila taj brod.
Portparol "Rikmersa" Kor Rejdings je za dansku televiziju TV2 izjavio da su u kompaniji zabrinuti za posadu, pošto su iranske snage pucale na brod radi upozorenja, a zatim se i ukrcale na njega, preneo je Rojters.

Portparol američkog Ministarstva odbrane je, međutim, izjavio da su se iranske snage u Ormuskom prolazu, koji spaja Persijski i Omanski zaliv, ukrcale na brod "MV Maersk Tigris" koji plovi pod zastavom Maršalskih Ostrva, preneo je Rojters.


On je istakao da na brodu nema američkih državljana, što je u suprotnosti sa izveštajem "Al Arabije" da se na brodu nalazi 34 američka mornara.


Portparol Pentagona je dodao da su se iranske snage ukrcale na teretni brod pošto su prethodno pucale na njega i naložile posadi da zađe dublje u iranske vode.


Zvanični Teheran se još nije oglasio o ovom incidentu, a Rojters podseća na to da su iranske vlasti ranije nekoliko puta zapretile da će blokirati Ormuski prolaz kao odgovor na sankcije Zapada uvedene zbog iranskog nuklearnog programa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP