Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZAKUVAVA SE

Iranski avioni pucali
na američki dron, Pentagon upozorava!

Autor: Tanjug | 08.11.2012 - 22:53:00h | Komentara: 3

Dva iranska borbena aviona pucala su na nenaoružanu američku bespilotnu letelicu iznad Persijskog zaliva i promašila je, saopštio je danas Pentagon, upozoravajući da su SAD spremne da zaštite svoje snage u regionu.

U saopštenju se navodi da se incident dogodio 1. novembra, a da je američka letelica, tzv. dron, obavljala rutinsko osmatranje vazdušnog prostora nad Persijskim zalivom.

Dron

Bespilotna letelica: Dron | Foto: Wikipedia

"Presreli su letelicu i ispalili višestruke hice", rekao je portparol Pentagona Džordž Litl, ističući da američka letelica "ni jednog trenutka" nije bila u iranskom vazdušnom prostoru i da je na nju pucano iznad medjunarodnih voda, javila je agencija Frans pres.

SAD su s tim u vezi poručile iranskim vlastima da će nastaviti sa programom bespilotnih letelica u Persijskom zalivu u skladu sa, kako su istakle, "dugoročnom praksom i zalaganjem za bezbednost u regionu".

"Imamo čitav niz opcija, od diplomatskih do vojnih, da zaštitimo svoju vojnu imovinu i snage u regionu, a to ćemo i učiniti kada bude bilo potrebno", naglasio je Litl.

Ovaj incident mogao bi dodatno da pojača tenzije koje postoje izmedju dve zemlje zbog spornog iranskog nukelarnog programa i hakerskih napada na iranska nuklearna postrojenja za koje Teheran optužuje Vašington.
Poslednji komentari
  • DD Vreme: 08.11.2012 23:06h

    prvo, dronovi americke vojske nisu nenaoruzani drugo, usli su u njihov zracni prostor trece, ovo bi mogla biti laz da bi se zapoceo jos jedan od njihovih fikcijskih ratova.. i samo zele biti zrtve.. cetvrto, procitao sam pravila al opet pi**a im materina juesejska

  • hosenfefer Vreme: 09.11.2012 01:17h

    pa sta bi amerikanci uradili da neko posalje dron u njihov vazdusni prostor.

  • БЛАФФФ Vreme: 09.11.2012 01:43h

    МУСЛИМАНИ,ОБОРИЛИ БЕСПОЛОТНУ ЛЕТИЛИЦУ ,ДА ЛИ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ЈАВНО ПРЕКО СВИХ ТЕЛЕВИЗИЈА,КО ЈЕ ТАЈ ВЕРСКИ ВОЂА ИЛИ ВОЂЕ ДА НАРОД,СВИ ЗНАЈУ,КО ТО НАРЕЂУЈЕ.И СЛИКУ МУ ОБЈАВИТЕ.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP