Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KIDNAPOVANJE

ISIS oteo francuskog državljanina u Alžiru!

Autor: FoNet | 22.09.2014 - 23:21:00h | Komentara: 0

Neimenovani državljanin Francuske kidnapovan je u Alžiru, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Francuske, a sumnja se da je za to odgovorna teroristička organizacija Islamska država.

U saopštenju se navodi da je državljanin Francuske kidnapovan u nedelju u regiji Tizi Uzu, gde se nalazio na odmoru, ne navodeći njegov identitet, preneo je AP.
U saopštenju se navodi da nijedna grupa za sada nije preuzela odgovornost za otmicu, ali se sumnja na pripadnike Islamske države.
Francuski državljanin je kidnapovan u planinskom regionu Alžira poznatom kao sklonište ogranka Al-Kaide za Severnu Afriku, rekao je alžirski zvaničnik.
Otmica dolazi pošto su pripadnici ekstremističke grupe Islamska država izdali poziv za napade na građane zapadne Evrope, posebno Francuze.
Alžirski bezbednosni zvaničnik je rekao je 55-godišnji muškarac je bio planinarski vodič iz francuskog grada Nice i da je otet u nedelju tokom planinarenja u društvu sa dva prijatelja.
Vlasti su o kidnapovanju izvestili prijatelji otetog Francuza koji su ubrzo posle otmice pušteni, rekao je ovaj bezbednosni zvaničnik pod uslovom anonimnosti, jer nije bio ovlašćen da razgovara sa medijima. Dodao je da oblast sada pretražuju vojska i lokalne snage bezbednosti.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP